QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Plzeňští atleti zazářili na MČR v půlmaratonu! Vezou si dvě zlaté medaile - FOTKY

15.04.2024 10:23

Škodováci zvládli to, o co se již 22 let pokoušela celá bežecká komunita v ČR. Na národním šampionátu v půlmaratonu získal klub obě zlaté medaile!

MČR půlmaraton_0424_Marek_AK Škoda (1)
MČR půlmaraton_0424_Marek_AK Škoda (1)MČR půlmaraton_0424_Marek_AK Škoda (2)MČR půlmaraton_0424_Marek_AK Škoda (3)MČR půlmaraton_0424_Marek_AK Škoda (4)MČR půlmaraton_0424_Marek_AK Škoda (5)

V Pardubicích byly za teplého jarního počasí v sobotu 13. dubna korunováni republikoví šampioni v půlmaratonu. Tereza Hrochová po suverénním výkonu získala svůj čtvrtý titul na této trati, Vladimír Marčík se po boji s Jiřím Homoláčem radoval vůbec poprvé.

Plzeňští vytrvalci Tereza Hrochová a Vladimír Marčík měli před odjezdem na mistrovství republiky v půlmaratonu jediný, ale velmi ambiciózní úkol. Získat oba zlatou medaili. A tak se i stalo!

Reprezentanti klubu AK ŠKODA Plzeň předvedli i ve velkém vedru skvělé výkony a vybojovali si nejvyšší příčky. S podmínkami v Pardubicích, kde se závod konal, se poprali skvěle. Pro Terezu, účastnici olympiády v Tokiu a zároveň se zajištěnou letenkou na letošní olympiádu v Paříži, to je čtvrté zlato na tomto šampionátu.

"Tereza v závodě, kde byla i mezinárodní účast, podlehla jen jediné soupeřce z Keni Philice Cheboriot Kipkerio, které se Terka po celou dobu závodu skvěle držela," řekl Michal Černý z AK Škoda Plzeň. "Pro Vladimíra, který má taktéž velkou sbírku republikových medailí, je to premiérový triumf," dodal.

Pro plzeňského atleta to byl v první polovině velmi vyrovnaný závod. V druhé části trati zvýšil výrazně tempo a druhého Jirku Homoláče za sebou nechal téměř o minutu a suverénně si doběhl pro zlatý kov.

Foto: Jiří Marek 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy