QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Strážníci v centru Plzně kontrolovali pejskaře. Jak akce Kostička dopadla? FOTKY

15.03.2024 13:47

Akce Kostička, která je zaměřená na kontrolu majitelů psů se tentokrát konala v centru Plzně. Jak kontrola dopadla?

kontrola pejskařů_0324_MPP (3)
kontrola pejskařů_0324_MPP (3)kontrola pejskařů_0324_MPP (1)kontrola pejskařů_0324_MPP (2)kontrola pejskařů_0324_MPP (4)kontrola pejskařů_0324_MPP (5)kontrola pejskařů_0324_MPP (6)kontrola pejskařů_0324_MPP (7)

V úterý 12. března vyrazila hlídka strážníků Městské policie Plzeň do centra města v rámci kontrolní akce Kostička.

„Stížnosti na nepořádné pejskaře se nám množí, proto jsme požádali Městskou policii o zvýšený dohled. Ta ho zahájila akcí Kostička, kterou na našem obvodě společně pořádáme již tradičně a při které, kromě pokárání a pokut těm nepořádným psím páníčkům, jsou ti pořádní odměňováni drobnými dárky. Tentokrát vyrazili strážníci do ulic bez nás a rád bych poděkoval nejen jim, ale i všem vzorným majitelům psů,“ uvádí starosta MO Plzeň 3 David Procházka.

Strážníci zamířili do sadového okruhu, okolí náměstí Republiky, náměstí T. G. Masaryka a přilehlých ulic a do lokality mezi Klatovskou a Korandovou ulicí. Celkem zkontrolovali osmnáct pejskařů a mohli chválit.

„Všichni psi byli řádně vedeni na vodítku, jejich průvodci odklízeli exkrementy a vyjma jedné občanky všichni splnili čipovou povinnost. Ženu hlídka o této povinnosti poučila a podala jí informace k přihlášení psa,“ uvedla velitelka strážníků ze služebny Plzeň – střed Ilona Gabrielová. Zda žena povinnost dodrží, bude zkontrolováno. Vzorní majitelé pejsků byli odměněni zásobníkem s pytlíky na psí exkrementy.

Kromě pejskařů zkontrolovaly také osoby porušující protialkoholovou vyhlášku, zdokumentovaly černé skládky a odstavená vozidla.

„Během akce zkontrolovali strážníci také šest osob z důvodu porušení vyhlášky města Plzně o zákazu konzumace alkoholických nápojů na veřejném prostranství a další tři s podezřením, že se jedná o osoby v hledáčku policie,“ uvedla mluvčí centrálního obvodu.

Strážníci zároveň zdokumentovali a předali k úklidu dvě černé skládky, u nichž se nepodařilo prokázat původce. Městští policisté zdokumentovali také dvě dlouhodobě odstavená vozidla, která měla více než šest měsíců propadlou technickou kontrolu.

Foto MPP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT