Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Šumavský Špičák je v provozu a otevírá další sjezdovku - AKTUÁLNÍ FOTKY

26.12.2021 18:09

Šumavský Ski&Špičák trvale figuruje mezi cenově nejpřijatelnějšími lyžařskými areály v ČR s přepravou vícemístnou lanovkou. Nabízí sportovní sjezdovky v kombinaci s lehčími tratěmi pro rodiny s dětmi.

špičák _foto QAP (4)
špičák _foto QAP (15)špičák _foto QAP (3)špičák _foto QAP (4)špičák _foto QAP (5)špičák _foto QAP (6)špičák _foto QAP (7)špičák _foto QAP (8)špičák _foto QAP (9)špičák _foto QAP (10)špičák _foto QAP (11)špičák _foto QAP (13)špičák _foto QAP (12)špičák _foto QAP (14)IMG_2318IMG_2319IMG_2320IMG_2338IMG_2337

Návštěvní rekordy se zatím netrhají. „Včera naštěstí ranní déšť přešel ve sněžení, takže nám připadlo okolo 5 centimetrů přírodního sněhu. Nyní mrzne zatím i přes den, takže otevřené sjezdovky jsou ve výborné kondici,“ řekl ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.   

Ve středisku se podařilo také zprovoznit avizovanou sjezdovku číslo tři – Slalomovou. Obtížnost červená, délka 1405 metrů. „Spustili jsme ji dnes ráno, leží na ní 50 cm technického sněhu a svezení po ní je parádní. K dnešku máme tak otevřeno přes 70 procent sjezdovek v areálu,“ informoval Kasík.

Na otevřených sjezdovkách Ski&Bike Špičák stále leží v průměru 50 centimetrů sněhu. Kromě nově otevřené Slalomové se tu lyžuje na sjezdovkách Turistická (modrá) s přejezdem na trať U zalomeného (červená). Dále na Spodní Šanci (modrá), kde se ve středu, pátek a sobotu koná od 18,30 hodin večerní lyžování. Pod hotelem Sirotek jsou k dispozici sjezdovky (modré) pro děti a začátečníky, a pohyblivý koberec kousek od nástupu na lanovku u chaty Hanička.

Provozovatelé se obávají, že se naplní předpověď meteorologů. Ti hlásí oteplení, v posledních dnech tohoto roku se mají teploty držet nad deseti stupni.

Foto 26. 12.2021 QAP.CZ

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT