Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

V ulici Edvarda Beneše na Borech začne už o víkendu kácení stromů

10.03.2023 13:53

Jak jsme vás již dříve informovali, kácení proběhne v ulici Edvarda Beneše v Plzni na Borech z důvodu stavby parkovacích míst u nemocnice. Kácet se začne už v sobotu 11. března! Kácí se aktuálně i u Radbuzy.

foto-qap-cz (4)

Pokácené pajasany v ulici Edvarda Beneše nahradí jilmy, v ulici vznikne přes padesát nových parkovacích míst.

Celkem 52 nových parkovacích míst vznikne na Borech v blízkosti Fakultní nemocnice, místa budou vybudována v podélném pruhu v ulici Edvarda Beneše. "Stavbu by stromy v dobrém stavu rozhodně nepřestály, jejich kořenový systém je zde narušený již nyní, odborníci proto rozhodli, že je lepší těchto 28 pajasanů žlaznatých vykácet a po dokončení stavebních prací je nahradit novými stromy, konkrétně 31 jilmy," uvádí Michaela Adámková z ÚMO Plzeň 3.

Kácení začne kvůli dodržení doby vegetačního klidu již nyní, a to v sobotu 11. března. Dokončeno bude o týden později. Začátek výstavby parkovacích míst je naplánován na 1. července 2023, hotovo by mělo být do konce tohoto roku.

Harmonoram kácení:

Sobota 11.3. 8:30 zahájení kácení. Bude se kácet úsek od Stehlíkovy ulice po Dobrovskou (úsek bez trolejí).

Pondělí 13.3. 8:30 dokončení předchozího úseku + stromy mimo trolejové vedení.

Středa 15.3. podle stavu kácení – případné dokončení předchozích úseků.

Sobota 18.3. se podle podmínek Dopravních podniků bude kácet zbývající úsek s trolejovým vedením.

Kácení probíhá aktuálně také v druhém plzeňském obvodu.

V prostoru mezi řekou Radbuzou a tenisovými kurty se kácí od 9. března, kácení zde má trvat zhruba tři dny.

"V době kácení je stezka uzavřena. Prosíme, v zájmu vlastní bezpečnosti, nevstupujte do označeného prostoru a využijte stávající stezky a komunikace z druhé strany tenisových kurtů. Jde o přípravné práce pro II. etapu stavby greenway Radbuza v úseku mezi mostem Malostranská a prodloužením Luční ulice, která proběhne v letošním roce. Bude zde postaven chybějící asi čtvrt kilometru dlouhý úsek stezky pro pěší podél řeky, který naváže na stávající stezky dokončené v loňském roce," uvádí vedení MO Plzeň 2.

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT