QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňské dronaře můžete zahlédnout v nových uniformách - FOTKY

18.03.2024 17:25

Experti z úseku Drony SIT, kteří jsou součástí integrovaného záchranného systému jako speciální jednotka SDH Plzeň Litice, mají nové uniformy!

drony SIT nové uniformy_0324_Drony SIT (3)
drony SIT nové uniformy_0324_Drony SIT (3)drony SIT nové uniformy_0324_Drony SIT (1)drony SIT nové uniformy_0324_Drony SIT (2)

Speciální uniformy, ochranné helmy a brýle, to je nové vybavení pro experty z Drony SIT.

„Jako speciální jednotka SDH Plzeň Litice potřebujeme být snadno rozeznatelní od ostatních zasahujících jednotek a dobře viditelní na místě zásahu, například při nočním dokumentování dopravní nehody. A proto jsme za podpory města Plzně obdrželi nové uniformy,“ pochlubili se experti z Dtony SIT na Facebooku.

Nová výstroj byla pořízena díky podpoře Odboru bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení Magistrátu města Plzně.

„Pomoc složkám IZS bereme jako naše poslání, ale nesmíme zapomínat na bezpečnost dronařů. Obzvlášť při monitorování dopravních nehod a při zachování provozu je důležité, aby byli dobře vidět. Bezpečnost našich kolegů je na prvním místě,“ uvedl Daniel Kůs, radní města Plzně, do jehož gesce spadá činnost úseku Drony SIT.

Dronaři získali jednovrstvé hasičské oděvy, které jsou určeny pro venkovní a technické zásahy. Materiál je antistatický, odolný proti mechanickému oděru s dlouhou životností.

Každá jednotka v integrovaném záchranném systému má na uniformě své zvláštní prvky, dronaři si zvolili reflexní žlutou barvu, aby byli při nočních akcích či u dopravních nehod dobře vidět.

Nové hasičské helmy pomohou dronařům i při jejich práci. V rámci 3D tisků totiž vyvíjí různé držáky na helmy – pro osvětlení nebo kamery. Na těchto helmách tak mohou všechny nové produkty rovnou testovat.

Plzeňské Drony SIT zažily v roce 2023 rekordní sezonu co do počtu výjezdů s integrovaným záchranným systémem. Jako členové SDH Plzeň-Litice mají za loňský rok na kontě 113 výjezdů s IZS. Konkrétně vyjeli k 52 dopravním nehodám, osmi požárům a ve 25 případech pátrali po pohřešovaných osobách. Zasahovali u dalších 13 bezpečnostních opatřeních a 15 jiných událostí. Více jsme psali ZDE.

Foto FB Drony SIT

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24