Středeční protestní akce zemědělců se bude konat i v Plzeňském kraji

19.03.2024 14:40

Na středu 20. března je opět plánovaná demonstrace zemědělců. Protestovat se bude i v Plzeňském kraji.

traktor protest 2024_PČR X

„Vzhledem k tomu, že 21. března se bude na Evropské radě jednat mimo jiné i o otázkách dovozu komodit ze třetích zemí a také o spuštění krizového balíčku, rozhodli jsme se na žádost polských kolegů připojit k jejich protestům dopoledne 20. března od 10 do 12 hod, které budou na území ČR probíhat v regionech. Podle informací od Poláků se do této akce zapojí i další země. Cílem je vyvinout tlak na naše zástupce, v tomto případě premiéra, aby na jednání Evropské rady skutečně obhajovali naše zájmy. O této formě protestu a změně termínu bylo rozhodnuto v hlasování per rollam představenstvy Svazu i Komory,“ uvádí Zemědělský svaz České republiky.

I na území Plzeňského kraje by se mělo v dopoledních hodinách zapojit do protestní akce zemědělců několik řidičů se zemědělskými stroji.

„Jednat by se mělo především o Klatovsko, severní a jižní Plzeňsko a okolí Plzně, případně i o její okrajové městské části,“ říká Pavla Burešová, mluvčí policie.

Řidiči by měli být obezřetní.

„V této souvislosti opět upozorňujeme řidiče, aby počítali s tím, že se zítra mohou v silničním provozu setkat s větším množstvím zemědělských strojů, než jsou obvykle zvyklí. Doporučujeme zejména trpělivost, respektování dopravního značení a také to, aby řidiči zbytečně neriskovali při předjíždění zemědělské techniky,“ dodala Burešová.

Foto ilustrační PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24