Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Smlouva o výstavbě spalovny odpadu v Chotíkově byla podepsána

17.04.2013 13:17

Přípravy na výstavbu chotíkovské spalovny nadále pokračují a dostávají se do finální fáze. Zhotovitelem stavby se stane ČKD Praha DIZ, jejíž ředitel dnes dorazil do Plzně podepsat smlouvu.

Smlouvu o výstavbě spalovny komunálního odpadu ZEVO Chotíkov ve středu 17. dubna dopoledne v Plzni podepsal předseda představenstva Plzeňské teplárenské Roman Jurečko a ředitel ČKD Praha DIZ Jan Musil.

Spalovna bude z komunálního odpadu vyrábět elektrickou energii a stane se centrálním zásobitelem tepla pro město Plzeň. Smlouva byla poslední formalitou, která ještě pro zahájení stavby chyběla. Všechna ostatní potřebná povolení již spalovna získala. Vydáno bylo také stavební povolení, které by mělo být pravomocné koncem května 2013.

Společnost ČKD PRAHA DIZ zvítězila ve veřejné soutěži s cenou 1,953 miliardy korun a v nejbližší době se tak výstavby ujme. „ZEVO Chotíkov budeme realizovat společně s německou firmou Martin, která je více než padesát let leaderem v tomto oboru, a s rakouskou firmou Zauner. Naše dceřiná společnost ČKD PRAHA DIZ bude spalovnu projektovat, ponese zodpovědnost za energetickou část stavby, kompletní montáž a uvedení do provozu,“ uvedl při podpisu kontraktu generální ředitel ČKD GROUP Jan Musil.

Tepelná výhřevnost spalovny by podle provedené studie měla být téměř srovnatelná s výhřevností hnědého uhlí. Stavba by měla být dokončena do konce roku 2015.
obrázek: spalovna.info.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT