QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Opilci v hlavní roli! Strážníci v Plzni měli plné ruce práce

07.05.2018 11:54

S totálně opilými lidmi měli v posledních dnech strážníci v Plzni skutečně plné ruce práce. Zasahovat musela dokonce i záchranka. Muž nadýchal skoro 3 promile a bál se kolapsu...

P4250074

Bujaré veselí posledních dnů v Plzni se promítlo i do zásahů strážníků. Měli doslova plné ruce práce s opilými lidmi. Několikrát s nimi museli zamířit na záchytku, zasahovat musela také záchranka.

Na záchytce skončil mimo jiné opilý muž, který si k odpočinku vybral čekárnu v poliklinice na Slovanech. Muže strážníci v podstatě doprovodili jen pár kroků do speciálního zařízení. Na záchytku putovala také cizinka, kterou hlídka sbírala ze země v centru města.

Na náměstí Republiky museli vyjíždět strážníci během víkendi mimo jiné kvůli údajné potyčce, která se strhla nedaleko veřejných toalet. "Strážníci se snažili skupinku na sebe pokřikujících lidí uklidnit. Na místě si hlídka nemohla dotyčného nevšimnout, neustále vstával a padal na zem. Muž se podrobil po převozu na záchytku dechové zkoušce. Test na přítomnost alkoholu odhalil, že v dechu muži kolují 2,30 promile," říká mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Kvůli dalšímu opilému muži musela zasahovat také záchranka, kterou strážníci přivolali na pomoc opět do centra města. Hlídka si při obhlídce náměstí Republiky všimla muže, který se opíral o zeď domu. "Muž si stěžoval na svůj předchozí kolapsový stav, se kterým byl nedávno údajně hospitalizován. Přitom zmiňoval fakt, že ho brní hlava a hovořil opětovně o obavě, že by se mohl kolaps opakovat. Záchranáři muže převezli k dalšímu vyšetření do nemocnice na Lochotíně. Před transportem se muž ještě podrobil dechové zkoušce. Jejím výsledkem byla naměřená hladina alkoholu 2,75 promile," přidává další z případů mluvčí strážníků.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT