Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Nový ateliér Nerudovka

14.12.2010 18:01

V pondělí 13. prosince byly slavnostně otevřeny nové ateliéry Nerudovka na Klatovské v  Plzni, v areálu bývalých kasáren na Borech. V ateliéru SOŠ obchodu, užitého umění a designu  se budou vyučovat předměty jako jsou výtvarná tvorba, figurální kresba, prostorový design a fotografování.

Střední odborná škola obchodu, užitého umění a designu v Plzni v pondělí 13. prosince slavnostně otevřela nové ateliéry v areálu bývalých kasáren na Borech. Žáci zde najdou nové moderní atraktivní prostory pro svou uměleckou činnost. Celkové náklady na výstavbu nových prostor, kterou financoval Plzeňský kraj, činily 29,5 milionů korun.

"O nové ateliéry jsme usilovali tři roky. Dva roky trvala stavba. V roce 2008 jsme získali pozemek na tuto budovu a zároveň i stavební povolení," řeklka ředitelka Nerudovky Marie Klesová. Ateliéry se stavěly od podzimu 2008 a kolaudace proběhla 19. srpna 2010. Celá budova přišla na 29,5 milionu koruna financoval ji Plzeňský kraj. Pozemek pod učilištěm získal kraj bezplatným převodem od státu.

"Je zde vybudováno celkem sedm učeben. Například je tady kreslírna, navrhování, počítačová učebna, grafická dílna a dílna pro zparcování materiálu," upřesnila ředitelka školy. V září 2010 sem normálněnastoupili studenti, ale nebyla zprovozněná aula a dodělávalo se zázemí propedagogy i studenty. Žáci se učí stejným oborům jako před tím, jen tady v ateliérech mají právě ty odboré předměty.

O umělecké obory je stále zájem a podle ředitelky Nerudovky se každý třetí žák dostane k nim na školu. "Od příštího školního roku otevíráme nový obor multimediální tvorbu a desogn interiérů. Přihlášky na tyto nové obory bylo možnopodávat do 30. listopadu," upřesnila ředitelka Klesová.

Střední odbornou školu obchodu, užitého umění a designu v Plzni navštěvují žáci uměleckých oborů, kteří se prezentují na odborných a uměleckých soutěžích. Řada z nich zaznamenala významných úspěchů v republikových soutěžích uměleckého charakteru jako například Aranžér Junior, Teendesign. Tradiční akcí je pořádání Regionální soutěže v odborných dovednostech oborů aranžér, prodavač a obchodník, která má v posledních letech i mezinárodní charakter.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství