Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni se chystá veletrh ITEP, rodiny s dětmi láká na hravé expozice

05.09.2016 17:39

Dvanáctý ročník veletrhu cestovního ruchu ITEP v Plzni, který začne v polovině září, se zaměřuje hlavně na rodiny s dětmi. Nabízet tak bude i interaktivní hravé expozice.

itep

Veletrh ITEP se uskuteční od 15. do 17. září v prostorách Městské haly v Plzni na Slovanech. Ve všední den bude otevřeno do 10 do 18 hodin, v sobotu pak do 17 hodin. Na ITEPu budou vystavovat opět domácí i zahraniční vystavovatelé. Letos se veletrh rozroste o nové prostory, konat se bude v obou halách. 

Kraj rozjel spolupráci s Itálii, a tak na veletrhu nebudou chybět italští vystavovatelé. Prezentovat se budou Provincie Udine a  Furlansko-Julské Benátsko, a to za přítomnosti viceprezidenta Provincie Udine a honorárního konzula ČR v Udine.

„Z Itálie se představí již tradiční účastník Etnografické muzeum San Michele, které dorazí i s hudební kapelou, město Aldeno a lahodná vína přiveze vinařství Cembra. Další vystavovatelé přijedou na ITEP například z Polska, Chorvatska, Německa, Rakouska nebo Slovenska,“říká náměstek pro oblast školství, sportu a cestovního ruchu Jiří Struček.

Počet návštěvníků i vystavovatelů rok od roku roste. Vloni navštívilo veletrh 11 500 návštěvníků a prezentovalo se 120 vystavovatelů ze 6 evropských zemí. I proto se pořadatelé rozhodli rozšířit veletrh do obou hal, přičemž nové prostory budou věnovány hlavně zábavě a hrám.

Záchranka přiveze simulátor, kde si budete moci vyzkoušet, jak zachránit lidský život. Jedinečnou expozicí bude nafukovací planetárium, které představí rokycanská hvězdárna. Pozorovat tak budete moci hvězdy, planety a celý vesmír. Představí se také expozice plzeňské zoo nebo tak trochu adrenalinová expozice šumavského Špičáku. Novou vědomostní hru pro děti nabídne město Plzeň.

Veletrh nezapomene ani na milovníky umění, kultury a filmu. Prezentovat se bude např. projekt Západočeské baroko, provázející po barokních památkách Plzeňského kraje. Do křesla pro hosty usednou herci a protagonisté krimi seriálu Modrava, který se točil na Šumavě.

ITEP bude tradičně také o dobrém jídle a pití. A i letos na něj můžete vyrazit zcela zdarma.

foto: QAP.CZ

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství