Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Co dělat, když necháte klíče nebo mobil ve voze MHD?

09.11.2021 7:17

Jedete MHD do práce, v kapse máte klíče, telefon, peněženku. Na zastávce se rychle protlačíte ven a než se stačíte vzpamatovat, klíče vám na sedačce ujíždějí dál. Je vám tato situace povědomá? Čtěte dál.

DSC00565

Snad každému se jednou stalo, že někde něco zapomněl. Co když se to týká vozů MHD? Ať už jste si odložili telefon na sedačku v tramvaji nebo vám v trolejbusu z kapsy vypadla peněženka. Pokud se vám zrovna nechce závodit s tramvají na další zastávku, můžete využít další dostupná řešení. Poradíme vám, co dělat.

Pokud vám zrovna ujíždějí klíče a telefon máte stále v druhé kapse, jako nejjednodušší řešení se pro vás nabízí zavolat na infolinku Plzeňských městských dopravních podniků - číslo je 371 655 600. Tam po vás budou vyžadovat údaje o tom, v jakém dopravním prostředku jste jeli, v jakém směru a v kolik hodin a budou se vám snažit, co nejrychleji pomoci.

Pokud vám zrovna ujíždí telefon nebo jste například na ztrátu přišli později, můžete využít služeb, o kterých mnoho lidí neví.

„Řidič vždy prochází vůz na konečné. Takže pokud něco najde, odevzdá daný předmět ihned po skončení směny na výpravně a následující den se z výpravny nese na zákaznické centrum, kde je nález ihned zadaný do systému. Poté je už k vidění na webových stránkách PMDP v sekci Ztráty a nálezy," uvedl tiskový mluvčí PMDP René Vávro s tím, že nejlepší je vždy se podívat na stránky dopravních podniků, kde jsou údaje o ztrátách a nálezech.

Na stránkách PMDP máte možnost vidět výpis všech ztrát a nálezů, které se v posledních dnech našly a také údaje o tom, zda už byly vráceny. Pokud jste zde našli vaši postrádanou věc, máte vyhráno. Stačí si už jen zajít do Zákaznikého centra PMDP v Plzni na Denisovo nábřeží, kde vám vaši ztracenou věc ochotně vrátí v příslušném oddělení.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT