Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

S podzimem jsou tady nachlazení a virozy dětí, jak na ně?

12.10.2011 12:49

Se sychravým podzimem přicházejí ruku v ruce také virozy a nachlazení. Jak na ně vyzrát? Poradíme vám jak utišit kašel nebo proč vás nemá při kašli děsit vyrážka na obličeji vašeho dítka.

Podzim je tady v plné parádě a opět s ním přicházejí nachlazení a virozy. Nevíte si rady, jak pomoci vašemu dítku od problémů s kašlem nebo jinými příznaky?

Kýchání je nakažlivější neý kašlání

Virozy a nachlazení způsobuje více než stovka virů a není vždy univerzální recept na jednotlivé druhy. Ale pozor, největší koncentrace těchto virů je v nose. Proto je kýchání a pčíkání mnohem nakažlivější než ´jen ´ obyčejný kašel. Ve slinách totiž nenajdete tolik virů.

Infekce je tady!

Po zanesení viru do nosních cest dítěte dochází k napadení nosní sliznice a dýchacích cest. Typický nárůst množství a zahuštění nosních sekretů je součástí tělesného mechanismu v boji proti infekci. Organismus se obvykle nakazí nejvíce 5 dní před tím, než infekce propukne s příznaky. vypuzena z těla bývá nejpozději do 14 dnů, ovšem nesmí vaše ratolest nemoc přecházet. Mezi komplikace vznikající v souvislosti s nachlazením může patřit infekce uší, jako zánět středního ucha – bolest ucha a infekce uší, a zánět dutin.

Jak pomoci dítku?

Obvykle nelze nechat napsat nějaký lék na kašel a nachlazení. Musíte jen tlumit příznaky nemoci. Tedy snížit horečku a ztlumit kašel. na snižování horečky je lékaři nejvíce doporučován Panadol, ten sníží nejen  horečku, ale uleví vaší ratolesti i od případné bolesti.

Na ztlumení kašle můžete dát například Robitussin, Stoptussin, Fenistil, Ditustat, Sinecod. tyto léky se dají dokonce kombinovta, ale s rozestupem 4 hodina nezapomeňte se vždy poradit s lékařem nebo lékárníkem!

Pokud potřebuje vaše dítě odkašlat, podávejte mu například Mucosolvan, Bromhexin, zapařovací obklady na krk nebo olejové obklady na hrudník či záda( nejlépe na dobu spánku dítěte a po zaschnutí sundat). velmi dobré je, pokud vaše ratolest trpí opakovaně kašlem a je zahleněna, mít doma při ruce inhalátor. Třikrát denně můžete dítěti  zhruba 10 minut nechat inhalovat mucosolvan s vincentkou. Když začnete inhalovat včas, vyhnete se komplikacím a lékům.

Pokud nejste odpůrci homeopatik, vyzkoušejte Stodal, na kašel, ze začátku neurčitelný, zabírá.

Pozor, pokud má vaše dítko dávivý kašel, může se mu objevit na obličeji taková menší vyrážka, která souvisí právě s tím dávením až zvracením při kašli.

Pokud kašel trvá déle nebo je hodně úporný až neutišitelný, nechte udělat ratolesti výtěr krku i nosu, možná se tam skrývá bacil, který to má všechno na svědomí. Mezi takové patří například pneumokok, streptokok a další potvůrky.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství