Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

15.05.2024 16:13

Zemřel Vlastimil Harapes

Bylo mu 77 let

15.05.2024 13:58

Fanoušci hokeje, zbystřete!

Originální medaile z MS jsou k vidění v plzeňském muzeu Depo Moto Art. Podívejte se na FOTKY.

Z autolékárniček zmizí masky a letáky s první pomocí

13.05.2011 9:56

Další změna čeká řidiče v oblasti autolékárniček. Ministr dopravy podepsal vyhlášku, která opět mění obsah lékarniček v autech. Už tam nebude muset být resuscitační maska a leták o první pomoci.

Opět bude v platnosti nová vyhláška, která mění obsah autolékárniček. Zmizí z nich totiž resuscitační maska a leták o první pomoci. Vyhlášku podepsal ministr dopravy.

Vypadá to, že už zhruba od poloviny tohoto roku by se opět vyhláškou, kterou podepsal ministr dopravy Radek Šmerda, měl změnit obsah autolékárniček. Zmizí z nich resuscitační maska a také leták s poskytnutím první pomoci.

nynější obsah lékárniček stanovila vyhláška ministerstva dopravy z roku 2009, kterou tehdy podepsal ministr Gustav Slámečka a která podle České resuscitační rady zcela nevhodně zařadila právě masku a leták s první pomocí na seznam povinné výbavy lékárničky. Tato vešla v platnost v lednu 2011.

Maska podle odborníků netěsní a laik ji těžko může dobře použít. Také leták, který měl od 1. ledna 2011 být ve výbavě, je zmatený a první pomoc spíše komplikuje.

Kvůli zmateným informacím z ministerstva zdravotnictví si tak lékárničky muselo měnit na 2 miliony řidičů.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT