Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hasiči měli plné ruce práce. Plzeňským krajem se prohnal silný vítr – FOTKY

04.10.2023 9:27

V úterý 3. října se přes region ve večerních hodinách prohnal silný vítr. Nejvíce hasiči zasahovali na Klatovsku.

vítr v Plzeňském kraji_041023_HZSPK (7)
vítr v Plzeňském kraji_041023_HZSPK (7)vítr v Plzeňském kraji_041023_HZSPK (4)vítr v Plzeňském kraji_041023_HZSPK (5)vítr v Plzeňském kraji_041023_HZSPK (6)

„Od včerejšího podvečera až do dnešních brzkých ranních hodin jsme se měli co otáčet. Zasahovali jsme u více než šedesátky zásahů vyvolaných silným větrem,“ informoval Petr Poncar, mluvčí hasičů.

Nejčastější příčinou výjezdu hasičů byly popadané stromy na vozovkách. Vítr způsobil problémy i na železnici. „Dvakrát došlo k najetí vlaku do padlého stromu. Nejprve u Srb na jižním Plzeňsku a poté ráno u Hrádku na Sušicku. Oba incidenty se obešly bez zranění,“ upřesnil Poncar.

„Nejvíce se činili kolegové na Klatovsku, ale zvýšené množství zásahů registrujeme po celém Plzeňském kraji,“ dodal mluvčí hasičů.

Dnes už bouřky v regionu nehrozí.

„Nejvyšší teploty budou nejčastěji mezi 16 až 20 °C. Jde ale o hodnoty obvyklé pro toto období. Na obloze se dneska mraky objeví, ale srážky čekáme jen výjimečně a pokud, tak hlavně na horách na severu. Podobné budou i další dny," uvedl dnes ráno Český hydrometeorologický ústav s tím, že během víkendu se ale začne oteplovat znovu až na letní teploty a oblačnosti bude ubývat.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT