Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Bezdomovec nedodržel při covidu izolaci, hrozí mu 8 let za mřížemi

03.08.2021 7:57

Za tzv. šíření nakažlivé lidské nemoci, v tomto případě covidu-19, hrozí mladému bezdomovci z Plzně až osmiletý trest odnětí svobody. Nakažený bezdomovec tehdy utekl z karanténního zařízení.

covid-19-5073811_1920

Jen necelé 4 dny vydržel v izolaci nakažený bezdomovec covidem-19 letos v březnu. Utekl z karanténního zařízení na Doubravce, policisté po něm pátrali a umístili ho zpět do izolace. Teď mu hrozí trest za šíření nemoci.

Letos v březnu utekli z karanténního zařízení v Plzni na Doubravce dva mladí bezdomovci ve věku 28 a 30 let. Jeden se stále nenašel.

"I přesto, že byli o svém zdravotním stavu informováni, porušili povinnost vyplývající z izolace a plynoucí z takového výsledku testu. Plzeňští policisté začali po mužích okamžitě pátrat. Dvacetiosmiletého muže vypátrali po necelých pěti dnech v Plzni a převezli ho do karanténního zařízení, kde byl umístěn po zbytek izolace. Po druhém muži policisté dále pátrají," uvádí mluvčí policie Veronika Hokrová.

Muž je nyní obviněn. Skutek se navíc stal v době nouzového stavu, kdy platí vyšší tresty.

"Plzeňští kriminalisté 28letého muže z Plzně obvinili ze spáchání zločinu šíření nakažlivé lidské nemoci a případem se dále zabývají. Za tento skutek mu v případě pravomocného odsouzení může hrozit až osmiletý trest odnětí svobody," dodala Horková.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT