Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Lhota se po letech dočká kanalizace, hotovo by mělo být za dva roky

01.10.2018 12:54

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kanalizace v plzeňské Lhotě. Tamní obyvatelé na to čekali hodně dlouho. Stavba za víc jak 155 milionů má být hotová na podzim 2020.

foto-qap-cz (2)

V rámci budování splaškové kanalizace vznikne kanalizační stoka o délce přibližně 10 a půl kilometru. Zároveň vzniknou i tři čerpací stanice odpadních vod. Stavba za 155 milionů korun bez DPH by měla být hotová do konce listopadu 2020. Vodárna na stavbu zíksla dotaci skoro 89 milionů korun.

Samotná kanalizační síť je navržena tak, aby byly všechny splaškové vody odváděny do centrální čistírny odpadních vod v Plzni v Jateční ulici. Systém splaškové kanalizace Lhoty bude napojen na kanalizační systém Valchy, a to prostřednictvím gravitačních stok v kombinaci se třemi čerpacími stanicemi. Ty budou postupně předávat splaškové vody ze Lhoty směrem na Valchu.

Kromě vlastní výstavby kanalizační sítě se Vodárna podílí i na napojení obyvatel Lhoty na tuto síť. "Vodárna nechá na vlastní náklady vypracovat pro obyvatele městského obvodu projektovou dokumentaci kanalizačních přípojek včetně inženýrské činnosti vedoucí k získání územního rozhodnutí,“ říká technický náměstek plzeňského primátora Pavel Šindelář, předseda představenstva Vodárny. Tyto náklady se pohybují ve výši 1,2 milionu korun bez DPH.

Ohledně kanalizace se postupně uleví také obyvatelům v dalších částech města. A to díky dobudování takzvaného Úslavského sběrače. Ten vede od Rokycanské, za Božkov až do Koterova. Více se dočtete zde.

Bez kanalizace nicméně momentálně dál zůstávají například Malesice, Výsluní a mimo jiné i část Koterova.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
PK právník pracovní místo
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT