Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Město Rokycany bojuje s autovraky. Zkontrolujte si technickou, radí vedení města

13.06.2023 9:37

Parkoviště by měla sloužit pro vozidla, která jsou v provozu, ne pro odkládání vraků. S kapacitou parkovišť a autovraky bojuje v dnešní době snad každé město v České republice, jinak tomu není ani v Rokycanech.

autovraky Rokycany_0623_město Rokycany

Město Rokycany bojuje s vraky tím, že odtahuje vozidla bez technické kontroly z ulic města. „Dle novely zákona o pozemních komunikacích je možné vozidlo bez platné technické silniční kontroly více než šest měsíců, které stojí na pozemní komunikaci, po dvou měsících od výzvy majiteli na jeho náklady odtáhnout, pokud sám neučiní majitel vozu, na odstavné parkoviště. Po dalších šesti měsících je možno vůz nabídnout do veřejné dražby,“ uvádí mluvčí města Rokycany. „Například začátkem června město nechalo odtáhnout další vozidlo nezpůsobilé provozu na pozemních komunikací z parkoviště v ulici Pod Kostelem,“ doplňuje.

„Od loňského roku nechalo město odstranit šest vozidel. Díky práci Městské policie Rokycany ovšem z ulic zmizely za poslední roky desítky vozů bez platné technické kontroly. V první řadě strážníci kontaktují vlastníka takto odstavených vozidel bez technické silniční kontroly a upozorňují je, aby odstranili vůz z pozemní komunikace. Pokud tak neučiní, předává městská policie podnět správci pozemních komunikací, v tomto případě městu Rokycany,“ říká místostarosta města Jiří Sýkora.

Město Rokycany proto vyzývá občany, aby si zkontrolovali platnost pravidelné technické silniční způsobilosti svého vozu.

Foto město Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte