Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Jak to vypadá na drogové scéně v Plzni a kraji?

13.02.2017 13:19

Jak to vypadá s drogami v Plzni a Plzeňském kraji, jak využívají strážníci plzeňské městské policie tzv. drogový kufr nebo Drugtester 5000? To vše se řešilo na workshopu určeném nejen pro strážníky a policisty.  

IMG_4815

„Aktuální trendy drogové scény na území Plzeňského kraje a Statutárního města Plzně“, to byl název workshopu, který abolvovali nejen strážníci Městské policie Plzeň, ale i policisté, pracovníci státní správy zabývající se problematikou drog a školní metodici prevence.

 

Workshop se konal v pátek v Plzni, pořádala ho Městská policie Plzeň a Národní protidrogová centrála SKPV PČR. Cílem byla vzájemná výměna informací související s drogovou problematikou žáků základních a středních škol, osob užívajících omamné a psychotropní látky v souvislosti s výskytem nových drog na drogové scéně, jejich rozeznání, účinky a hrozící nebezpečí po jejich užití.

Na Workshopu se hovořilo se například o výskytu nových drog na drogové scéně, o testování přítomnosti drog mezi žáky základních a středních škol, nebo o problematice objednávání drog přes internet a mnoho jiného.

Strážníci z Odboru analýzy a prevence kriminality Městské policie Plzeň představili tzv. „Drogový kufr“, který využívají v rámci svých preventivních aktivit na školách.

"Nový osvětový prostředek mohou strážníci využívat při svých besedách díky Odboru bezpečnosti a prevence kriminality Magistrátu města Plzně, jež jim ho zakoupil. Drogový kufr obsahuje atrapy drog a pomůcek, které je jsou jen těžce rozeznatelné od skutečných. Atrapy jsou vyrobeny ze zdraví neškodných materiálů. Děti, studenti nebo rodiče si tak mohou vytvořit jasnou představu o vzhledu návykových látek, formách balení a aplikačních pomůckách," uvedla mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Došlo i na představení digitálního drogového testeru. "Na závěr zástupce Obvodní služebny MP Plzeň - Bory seznámil přítomné s významným pomocníkem strážníků v terénu, s Drugtestrem 5000. Drugtest má Městská policie Plzeň k dispozici díky finančního příspěvku MV ČR z dotačního programu na prevenci kriminality již od roku 2013. Tento přístroj je schopen indikovat ze slin uživatele všechny nejdostupnější OPL v ČR během pár minut a je hojně využíván v rámci výkonu služby MP Plzeň," uvedla dále Jana Pužmanová.

foto: Jana Pužmanová Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT