Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Vstupenky na kulturní akce jsou k dostání nově i v regionálních městech

12.08.2014 18:50

Na vybrané kulturní akce již nemusíte jezdit kupovat vstupenky do Plzně, nově jsou k dostání také v informačních střediscích v řadě regionálních měst, která se propojují do regionální informační sítě.

DSC_0313

V Plzeňském kraji vzniká regionální informační síť, jejíž součástí jsou například městská kulturní střediska, informační centra nebo muzea.

V současné době je v Plzeňském kraji zhruba 20 míst, kde návštěvníci získají informační materiály, mohou si koupit vstupenky na akce a také propagační předměty.

 "Měsíčně uvádíme na našich stránkách na 40 akcí z regionu, dva regionální typy najdete vždy také v tištěných programech," říká Monika Bechná, projektová manažerka informační sítě.

Projekt informační sítě byl uskutečněn za finanční podpory Plzeňského kraje. Letos přispěl kraj částkou 800 tisíc korun, v příštím roce to bude částka 1  200 000 korun.

"Preferujeme akce, které jsou spojené s našimi stěžejními tématy. Tato témata jsou v regionu tři: západočeské baroko, industriální dědictví a landart. Spolu s partnerskými organizacemi vždycky hledáme to nejzajímavější z místního dění a snažíme se pak zviditelnit dané akce nejen pro turisty z České republiky, ale i ze zahraničí," vysvětluje Monika Bechná.

Jedním z partnerských center je Městské kulturní a informační středisko v Dobřany. Jeho ředitelka Simona Sýkorová ke spolupráci s Plzní 2015 říká: "Jsem ráda, že jsme se mohli do tohoto projektu také aktivně zapojit a přispět tak k lepší propagaci a šíření informací o Evropském hlavním městě kultury. Plzeň 2015 je otevřené kulturní město a určitě to není jen o Plzni samotné, ale i celém okolí, které má rozhodně také co nabídnout."

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství