Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Masopustní průvod půjde z náměstí do pivovaru

02.03.2011 8:25

V sobotu 5. března půjde v rámci Smatenovských dnů velký masopustní průvod z náměstá Republiky v Plzni až Na Spilku do areálu Plzeňského Prazdroje. Cestou shodí zapáleného Balchuse do řeky a poděkuje primátorovi za povolenku. Přijďte také v masce!

Program s názvem Masopust, masopust, jen mě holka nevopusť! se uskuteční v sobotu 5. března v největší plzeňské restauraci Na Spilce přímo v areálu Plzeňského Prazdroje. Začíná se ale po 16. hodině velkým průvodem z náměstá Republiky.

Nejpestřejší částí masopustu bude průvod, který po 16 hodině dorazí před plzeňskou radnici, kde podle tradice průvod poděkuje starostovi, v našem případě primátorovi, za udělení povolení masopust konat. Průvod také poukáže na nedostatky, které sužovaly Plzeňany v uplynulém roce. Vyvrcholením průvodu bude svržení zapáleného Bakchuse z mostu do řeky, čímž je symbolicky zúčtováno se všemi nešvary a příkořími minulého roku.

Jádro průvodu tvoří folklórní soubory, oblečené v tradičních maskách a doprovázené hudbou. Vítány jsou ale i všechny další masky a maškary, které se k průvodu přidají!
Vrcholem masopustu bude večerní veselice Na Spilce, která začíná v době, kdy do pivovaru dorazí průvod maškar.

Akci pořádá Plzeňský lidový soubor Mladina společně s plzeňským festivaelm Smetanovské dny.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT