Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Domažlicku a Tachovsku proběhly dvě speciální kontrolní akce cizinecké policie. Jaké jsou výsledky?

29.05.2024 9:35

Při pátečních kontrolách policisté zajistili tři cizince, kteří na našem území pobývali neoprávněně.

kontrola cizinců_0223_PČR (3)

Policisté z odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje si na pátek 24. května 2024, mimo jejich běžný výkon služby, naplánovali dvě speciálně zaměřené kontrolní akce.

První z nich proběhla během pátečního dne na Tachovsku, kde se policisté zaměřili na tranzitní nelegální migraci a pobyt cizinců na našem území. Při silniční kontrole jejich pozornost směřovala jak na osobní, tak i na dodávková vozidla a podařilo se jim zkontrolovat téměř dvě desítky cizinců.

"Při kontrole policisté odhalili dva občany Vietnamské republiky, kteří v naší republice pobývali neoprávněně. Cizince zajistili a převezli na služebnu k provedení dalších procesních úkonů. Další cizinec porušil zákon o pobytu cizinců na území České republiky v přestupkové rovině a ten policisté vyřešili blokovou pokutou v příkazním řízení," uvedla mluvčí policie.

V nočních hodinách se druhá kontrolní akce přesunula na Domažlicko, kde se policisté zaměřili na noční kluby v příhraničí. V těchto zařízeních zkontrolovali přes šedesát osob, kdy téměř polovina z kontrolovaných pocházela ze zemí mimo Evropskou unii.

"U jedné z žen policisté zjistili, že na našem území pobývá bez patřičného oprávnění k pobytu. Právě z tohoto důvodu byla žena zajištěna a eskortována na oddělení k provedení dalších procesních úkonů," doplnila mluvčí policie.

Zajímá vás blíže činnost cizinecké policie?

Práce cizinecké policie je specifickým odborem v rámci Policie České republiky, a jestliže by vás zajímala blíže jejich činnost, máte zajímavou příležitost. "Zveme širokou veřejnost na den otevřených dveří, který se bude konat 30. května 2024 od 15 do 18 hodin na adrese Slovanská alej 26 v Plzni. Kolegové vám rádi vysvětlí, ukáží a představí jejich práci a budou se těšit na vaši návštěvu," zve mluvčí policie.

Foto ilustrační PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství