Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Flott Cascaders team v Plzni. Největší kaskadérská show sklidila úspěch

10.06.2010 2:25

Největší evropská kaskadérská show proběhla v Plzni. Flott Cascaders team přijel do Plzně po šesti letech. A diváky nezklamal. Jízdy po dvou kolech, kaskadéři na kapotách, průjezdy ohnivými překážkami, monster trucky nebo skoky na motorce přes 11 aut, to vše bylo k vidění.

flott cascaders team 6
flott cascaders team plzenIMG_1488IMG_1508IMG_1511IMG_1512IMG_1518IMG_1519IMG_1380IMG_1382flott cascaders team 5flott cascaders team 6flott cascaders team plzen_horici prekazkaflott cascaders team plzen_horici prekazka1flott cascaders team plzen1flott cascaders team plzen3flott cascaders team plzen4flott cascaders team plzen7flott cascaders team v plzniflott cascaders team plzen 9IMG_1567IMG_1570IMG_1571Láďa a jeho kamarádi IMG_1575IMG_1578IMG_1580IMG_1582IMG_1586flott cascaders team plzen 8flott cascaders team plzen 10flott cascaders team plzen 11flott cascaders team plzen 12flott cascadesr team8flott cascaders team v plzniIMG_1679IMG_1681IMG_1698IMG_1703IMG_1710IMG_1713IMG_1719IMG_1728IMG_1739IMG_1742

Na fotbalovém stadionu Lokomotivy v Plzni na Slovanech to ve středu 9.června v podvečer vonělo benzínem. K vidění byla největší kaskadérská show v podání slavného Flott Cascaders teamu. Ten se vrátil do Plzně po několika letech. "Jsme tu po 6 letech, v roce 2004 jsme tu byli naposledy," upřesnil QAPu šéf kaskadérů Alfréd Šmíd a doplňuje, že 11.června se koná ještě další show a to v Domažlicích, v areálu Sokoliště od 19 hodin.

K vidění byly ty nejlepší triky
Diváci mohli vidět ty nejlepší kousky tohoto kaskadérského týmu, který funguje už od roku 1993. Nejdříve byly na programu jízdy aut po dvou kolech, efektní drifty, autobalet a akrobacie na jedoucích autech. Show ještě není ani v půlce a diváci jsou nadšení. "Je to tu super. Dneska jsem zaslechl, že to tady je, tak jsem vytáhl i kámoše a je to fajn," pochvaluje si kaskadérskou show Láďa. Také kámoši měli radost, že s Láďou vyrazili. "Je to pecka, fakt paráda. Ještě jsem nikdy na takové show nebyl," říká Ondra z Plzně. Sám by se jako kaskadér ale nikdy neživil. "Já se mám hodně rád, nejsem zrovna kaskadérský typ," směje se Ondra. Také třetí z trojice kamarádů Tomáš show chválí. "Je to dobrý. Myslel jsem, že bude pršet a zatím to vychází, takže spokojenost."

Někteří návštěvníci vážili cestu z daleka. Angelika přijela na kaskadérsku show až z hlavního města. "Přijeli jsme jenom na show, jsme z Prahy a moc se nám to tu líbí. Na takové show jsme prvně" říká Angelika, která kaskadéry sleduje se svými kámoškami.

Akci si chválí i sympatický páreček Vojta s Martinou. "Je to fakt povedená akce," říká Vojta a doplňuje, že je na takové akci poprvé. "Všechno je tu dobrý, ani se nedá říct, který trik je nejlepší," přemýšlí Vojta a Martina doplňuje: "Dobrý bylo, jak proskakovali ohněm." Když kaskadéři vyzývali holky, aby si šli k nim sednout na jedno číslo do auta, Martina prý o tom přemýšlela. "Napadlo mě, že bych tam šla," směje se. Než se ale Martina rozmyslela, auta už byla plná.

Jedinečný skok na motorce přes 11 aut

V druhé půlce show nechybí spousta ohnivých triků a hlavně famózní skok kaskadéra na motorce přes 11 stojících aut. Před tímto trikem potřebuje kaskadér Michal Beneš motorku vytáhnout minimálně na 100 kilometrů, jinak nemá šanci. To na tak malém stadionu není vůbec jednoduché a divákům se právem tají dech. "Já jsem začal zkoušet skákat rovnou přes jedenáct aut," říká QAPu mladý kaskadér Michal, který začínal v 9 letech jezdit závody motokrosu. "K motokrosu mě přivedl táta. Tady u týmu jsem 5 let, přišel jsem sem přes inzerát," říká třiadvacetiletý kaskadér. Před tím ještě diváci obdivují exhibici čtyřkolek, ve které  exceluje i dvanáctiletý Antonín. Dech se tají také při průjezdu auta s kaskadérem na kapotě hořící bariérou, při kterém ohnivé teplo sálá až na publikum.

Diváci jsou víc než spokojeni

"My máme rádi auta. S Kubou jezdíme i na formule, do Monzy už jezdíme čtvrtý rok. A byli jsme tady před šesti lety, to ještě malej Matěj nebyl na světě. Tak jsme tu byli jen s Kubou. Je to fakt super akce," říká spokojeně Míra Majer, který vyrazil se svými 2 syny Kubou a Matějem. Výhrady má snad jen k návštěvnosti a souhlasí s námi, že tak velká show by si zasloužila početnější publikum."Myslím, že je to ostuda na Plzeň, lidí by mělo být rozhodně víc" říká Míra.

"Fantastická akce. Byl jsem tu už před šesti lety, ale teď je to ještě lepší," vzpomíná Luboš z Plzně na poslední plzeňské kaskadérské vystoupení tohoto týmu. "Hodně se zajímám o auta, jezdím i na offroady, truck trial a tohle je fakt jedna z výborných akcí" řekl QAPu Luboš. Také Lubošovo kamarád Petr je spokojený. "Já jsem asi před 7 lety navštívil tuhle show ve Vyškově, byl jsem i tady před šesti lety, je to fakt výborná akce, přidali hodně nových akcí a triků, fakt perfektní," usmívá se Petr.

Na show před šesti lety nezapomněla ani Eva Randová z Plzně. "Byla jsem tu prve před lety s dětmi a oni z toho byly nadšené tenkrát a teď jsou zase," říká maminka klučinů Petra, Daniela, Adámka, Davídka a Nikoly.  "Mě se líbil ten pán, jak byl politý ohněm," říká QAPu malý Péťa. I malého Daníka učaroval oheň. "Mě se líbilo, jak přeskakovali to kolo ohnivý," svěřuje se Daniel a oči mu přitom jenom září.

Počasí se nakonec vyvedlo

Počasí si trochu zahrávalo, sluníčko nevědělo jestli má svítit a déšť si to nakonec naštěstí rozmyslel. A tak nic náladu divákům nekazilo. Pravdou ale zůstává, že tako skvělá kaskadérská show by si zasloužila větší publikum, ne jen pár stovek diváků. "V cizině na nás chodí tak 10x víc lidí. Tady se asi projevuje ještě víc krize," říká Alfréd Šmíd. "Diváky jsme ale snad pobavili a to je hlavní, mám tu v Plzni spoustu kamarádů, tak teď dáme pivko," těší se po skončení největší evropské show v Plzni šéf kaskadérů.


SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT