Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vadná karma málem připravila 19letého mladíka o život

07.01.2012 17:03

V koupelně svého bytu v Rokycanech málem v pátek 6. ledna zemřel 19letý mladík, který se nadýchal splodin z rozbité karmy. Nyní je ve vážném stavu v nemocnici.

Záchranáři, hasiči i policisté vyjeli v pátek 6. ledna po 4. hodině ráno do bytu v ulici A. Uxy v Rokycanech, kde se oxidem uhelnatým z vadné karmy otrávil 19letý muž.

"Po třetí hodině ráno se 19letrý mladík vrátil domů ze zaměstnání a odešel do koupelny. Naštěstí se během jeho pobytu v koupelně probudili i další členové domácnosti a poté, co uslyšeli z koupelny nezvyklé zvuky, šli jej zkontrolovat a našli ho již bez známek života. Okamžitě přivolali lékaře, kteří jej transportovali ve vážném stavu do nemocnice," uvedla mluvčí rokycanské policie Jana Tomková s tím, že prvotním šetřením bylo na místě události ve spolupráci s hasiči zjištěno, že za vším stojí zřejmě splodiny z karmy. "V domě pak hasiči naměřili koncentraci oxidu uhelnatého, která může ohrozit i život!"

Podle policistů došlo s největší pravděpodobností k nahromadění nebezpečného oxidu, který vzniká při hoření nedokonalým spalováním. "Za normálních okolností je odváděn komínem, v tomto případě zřejmě dostatečně odvětráván nebyl a prostory koupelny zaplnil," poznamenala Tomková a dodala, že případ šetří policisté obvodního oddělení Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství