Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Do regionu míří silné bouřky! Kraj zasáhnou během pondělí

30.06.2019 15:11

Další vlnu tropických teplot, které nyní ovládají region, v pondělí ukončí bouřky. ČHMÚ vydal výstrahu kvůli silným bouřkám pro pondělí. Pak se mírně ochladí.

FOTO_QAP_CZ (8)

Český hydrometeorologický ústav varuje před silnými bouřkami, které mají do regionu dorazi v průběhu pondělího odpoledne. Mohou být doprovázené krupobitím.

Výstraha platí pro celý Plzeňský kraji v pondělí 1. července od 12 do 21 hodin. "Očekává se výskyt silných bouřek doprovázených nárazy větru kolem 20 m/s (70 km/h), kroupami a ojediněle s úhrny srážek kolem 30 mm," informoval ČHMÚ.

Bouřky mohou být doprovázené i krupobitím. "Lokálně se očekává přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů apod. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky," upozorňují meteorologové.

V pondělí vystoupí teploty ještě až k 32 stupňům. Bouřky ale přinesou poměrně příjemné ochlazení, kdy se v úterý a ve středu budou teploty pohybovat okolo 25 stupňů a mělo by být polojasno.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství