Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Viktoria veze body z Olomouce

27.02.2016 21:34

V 19. kole Synot ligy bojovala FC Viktoria Plzeň v sobotu 27. února o důležité body na hřišti Sigmy Olomouc. Ty se jí po výhře 1:0 podařilo ukořistit.

DSC_0120

Plzeňští fotbalisté se v sobotu 27. února postavili olomouckému celku. Tři body přivážejí domů díky brance Tomáše Hořavy a nadále se drží na prvním místě tabulky s náskokem před druhou Spartou.

 Svěřenci trenéra Karla Krejčího byli po většinu utkání lepším týmem. Od úvodních minut se na Andrově stadionu hrál oboustranně útočný fotbal a jako první se z gólu radovali hráči Viktorie. V 10. minutě dostal Kovařík dlouhý balon do vápna a nacentroval na úplně volného Michala Ďuriše, který bez problémů skóroval. Bohužel pro hostující tým už ale míč před finální přihrávkou opustil hřiště a tak následoval pouze odkop od olomoucké branky. Ve 24. minutě se krásně uvolnil Kovařík a mířil do vápna, kde ho fauloval Hála. Nařízený pokutový kop ale neproměnil Kolář, kterému brankář Buchta vystihl směr střely. Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu 0:0.

Do druhé půle kvůli zranění nenastoupil Jan Baránek, kterého tak ve středu obrany vystřídal Roman Hubník a hned po třech minutách na hřišti rozehrál akci, která skončila gólem. Vyslal do útoku Petrželu, který potáhl balon až do vápna, kde přesnou přihrávkou oslovil Tomáše Hořavu. Záložník Viktorie sice vystřelil pomalu, ale míč nakonec skončil v olomoucké brance – 0:1. Od 66. minuty hrála Plzeň přesilovou hru, Radakovič totiž loktem srazil na zem Ďuriše a za svůj zákrok uviděl už druhou žlutou kartu v utkání a musel předčasně do sprch. Olomouc potřebovala vyrovnat a proto se i přes vyloučení nestáhla, naopak se snažila útočit. Viktoria ustála tlak Sigmy a s blížícím se závěrem už si vedení hlídala.

Plzeň si tak z horké olomoucké půdy odvezla všechny tři body za výhru 1:0.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství