Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Přes hranice mířily za nouzového stavu zakázané léky i nelegální odpad - FOTKY

05.06.2020 13:15

Do hlídání našich hranic s Německem se v době koronavirové pandemie zapojili také celníci. Na své konto si připsali několik "úlovků".

2
21345

Přes hraniční přechod Rozvadov mířila od nás do Německa rumunská dodávka s 48letým cizincem za volantem. "Při kontrole dokladů k přepravovanému nákladu a následnou kontrolou vozidla celní hlídka zjistila, že se uvnitř vozu nacházejí léky, u kterých byla v souvislosti s vyhlášením nouzového stavu zakázána distribuce mimo území České republiky. Jednalo se o 520 kusů ampulí léčivého přípravku. Věc dále řešila Policie ČR,“ sdělila mluvčí Celního úřadu pro Plzeňský kraj Marcela Kašparová.

Celníci dále odhalili několik případů nelegální  přepravy odpadů v množství přes 88 tun. "Ve všech případech se jednalo o rozpor mezi převáženým druhem odpadu a údajích uvedených v průvodních dokladech. Odpad pocházel z Německa a byl určen do Polska a Bulharska. Celní správa ČR zjištěné tranzitní nelegální přepravy odpadu zadržela a předala k dalšímu šetření České inspekci životního prostředí a Ministerstvu životního prostředí. Ve třech případech již bylo potvrzeno porušení zákona a odpad putoval zpět do země odeslání,“ dodala mluvčí.

V pondělí 1. června 2020 kontrolovali plzeňští celníci vnitrostátní přepravu odpadu, konkrétně se jednalo o 24 tun kompozitních obalů. "Hlídka však při důkladné kontrole zjistila, že se v balících odpadu nacházely útržky s italskými nápisy, čímž vznikla pochybnost o původu nákladu. Podezření, že možný původ není v ČR, ale v Itálii, napovídaly i další nalezené pytle a kusy odpadu popsané italskými nápisy,“ uzavřela Marcela Kašparová. Případem už se zabývá Česká inspekce životního prostředí. 

FOTO: CÚ pro Plzeňský kraj

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT