Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Arabella s Mařenkou navštívily Plzeň

09.11.2010 19:22

V rámci Juniorfestu 2010, který trvá od 7. do 10. listopadu v Plzni a Horšovském Týně, přijela v úterý 9. listopadu do Plzně i Arabella a obě představitelky Mařenky. Autogramiáda hereček i režiséra Václava Vorlíčka proběhla v OC Olympia v Plzni. QAP byl u toho.

Arabela 018
Arabela 036Arabela 004Arabela 005Arabela 006Arabela 008Arabela 010Arabela 011Arabela 012Arabela 013Arabela 016Arabela 017Arabela 018Arabela 020Arabela 022Arabela 023Arabela 024Arabela 025Arabela 027Arabela 028Arabela 029Arabela 032

Představitelka Arabelly Jana Nagyová a obě představitelky Mařenky dorazily spolu s režisérem Václavem Vorlíčkem v úterý 9. listopadu do OC Olympia v Plzni-Černicích. Příznivců dorazilo mnoho, Arabella dokonce dostala dárek, který ji dovedl k slzám dojetí.

Tradičně, jak tomu bývá u celebrit, čekalo se na herečky a režiséra skoro půl hodiny. Když ale všichni dorazili, sklidili úspěch. Režisér Václav Vorlíček, který letos oslavil osmdesátiny, se rozpovídal o začátcích Arabelly jako seriálu. Také obě představitelky Mařenky, Veronika Týblová - Polívková a Hanka Ševčíková, zavzpomínaly na své začátky, když jim 19 let a začaly točit Arabellu.

Konečně se ke slovu dostala i sama Jana Nagyová, Arabella, která žije v Düseldorfu a má už dospělou dceru. Víte, že Arabella vystudovala operní zpěv a na hereckou školu se vůlbec nedostala? "Dostala jsem po studiu zpěvu angažmá v divadle a tam mi řekli, ani na hereckou školu nechoď, ty jsi herečka od přírody," vysvětlovala Jana Nagyová.

Jak vzpomínáte na Arabellu?

"Role Arabelly byla pro měnejen velká pocta, hrát po boku hvězd jako byli pan Menšík nebo pan Sovák, to bylo skvělé. A také to byla velká škola života," vzpomínala Jana Nagyová. "Jsem šťastná, že jsem, díky Arabelle, našla spoustu fanoušků nejen v tehdejším Československu, ale i po celém světě," dodala. Podle režiséra Vorlíčka byla slavná po světě nejen Arabella. "Jirkovi Lábusovi se třeba stalo, že v Thajsku na pláži kolem běj běhaly thajské děti a křičely, Rumburak, Rumburak," smál se historce režisér.

Jak se hrály kladné role?

"Asi bych měla taky hrát někdy zápornou roli. Vždycky jsem si chtěla zahrát třeba ježibabu," smála se Arabella. "Ale vzhledem k tomu, že jsem blondýnka a drobná, štíhlá, působím prostě jako kladná. Ale kladné postavy se hrají dobře. Vždyť já jsem kladná i v životě," dodala.

Děti už nedočkavě přešlapávaly a čekaly na podpisy. Ale Arabella mezitím ještě dostala dárek v podobě kouzelného prstenu. Jí totiž z natáčení i seriálu samotného zůstal jen plakát. Nasadila si prsten na ruku, za zvuku klasické arabellí znělky jím otočila. A slzy dojetí se jí skrýt nepodařilo. "Nevím, co říct, jsem velmi překvapená. Už jsem ani nevěřila, že ten prsten někdy budu mít v ruce," dojatě komentovala dárek od organizátorů akce.

A to už byla na řadě podpisovka. Jana Nagyová ještě vyvsvětlila původ perníkového srdce, které s fotem Arabelly bylo k zakoupení jen a to exklusivně na akci. Sama se totiž věnuje ručně malovaným perníkům a toto Arabellino srdce je limitovanou edicí. Zájem byl o srdce s podpisem i fotky.

Autogramiáda trvala ještě dlouho, Arabella se prostě nedá zapomenout a znají ji všechny generace současnosti. Vznikla v roce 1980.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT