Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Kvůli úniku plynu hrozil výbuch! Případ šetří kriminálka

20.11.2015 14:58

Při výkopových pracích v kolonii v Holýšově došlo k poškození plynového potrubí a masivnímu úniku plynu. Kvůli hrozbě výbuchu bylo několik obcí bez plynu.

FOTO_Pavel Němeček (12)

V pořádné drama se proměnily výkopové práce v zahrádkářské kolonii v Holýšově na Domažlicku. Během prací došlo k porušení plynového potrubí a masivnímu úniku plynu. Dokonce hrozila exploze a od plynu tak muselo být odpojeno několik obcí. Případ si převzala kriminálka.

Na místo obřího úniku dorazili nejprve hasiči. "Potrubí bylo v hloubce zhruba 2 metry roztrženo podélně. Hasiči ze Staňkova naměřili detekčními přístroji vysoké koncentrace plynu v ovzduší a ohraničili nebezpečnou zónu. Únik plynu se jim částečně podařilo omezit ucpávkou. Prostor kolem poškozeného potrubí zabezpečovali až do příjezdu techniků RWE, která uzavřela celý přívod," říká k zásahu mluvčí hasičů Pavla Jakoubková. 

Od plynu musely být odpojeny okolní obce, bez dodávky se tak ocitli lidé v Čečovicích, Černovicích, samozřejmě v Holýšově, ve Kvíčovicích, ale také v obcích Neuměř, Štíchov a Všekary.

Případ si převzala kriminálka. Zatím pachatele neoznačila...

Případem se začali zabývat kriminalisté. Ohrožení bylo skutečně velké a dokonce hrozila exploze. Policisté tak zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti.

"Kriminalisté provedli ohledání místa činu a veškerou dokumentaci. Případem se nadále zabývají. Za trestný čin obecné ohrožení z nedbalosti bude pachatel potrestán odnětím svobody až na dva roky nebo zákazem činnosti," dodává mluvčí policie Dagmar Brožová.

Policisté zatím provedli výslechy lidí z místa, kdo přesně potrubí poškodil, se zatím ale neví.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT