Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Strážníci krotili chuligány ve vlaku - FOTKY

06.12.2016 12:25

Pořádková jednotka městské policie obsadili v úterý dopoledne areál železničního depa nedaleko Jateční ulice. Na programu byl nácvik zásahu proti chuligánům.  

WP_20161206_08_37_55_Pro
WP_20161206_08_46_57_ProWP_20161206_08_37_55_ProWP_20161206_09_02_59_Pro

Hodně dramatické scény se v úterý dopoledne odehrály v areálu železničního depa v ulici Na Sklárně nedaleko Jateční. Do areálu vtrhla pořádková jednotka městské policie, aby se vypořádala s chuligány ve vlaku.

Naštěstí se v tomto případě jednalo jen o cvičení. "Námětem pro cvičení byl zásah proti výtržníkům ve vagonech vlaku. Část nacvičování byla zaměřena na taktiku nedestruktivního vniknutí do vlakového vagónu, přepravujících cestující na sportovní či kulturní akce a účastnící se diváckého násilí. Pro tento nácvik byl v Depu kolejových vozidel připraven vyřazený osobní vagón. Do cvičení se také zapojili psovodi městské policie," potvrdila mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Role chuligánů se tentokrát zhostili novopečení strážníci, kteří v uplynulých dnech absolvovali povinnou zkoušku na ministerstvu vnitra a v nejbližší době je čeká ostrý nástup do služby v ulicích Plzně. 

Ačkoliv v úterý šlo v areálu depa jen o cvičení, které mělo prověřit postupy a připravenost strážníků, i ve skutečnosti se strážníci účastní skutečných bezpečnostních opatřeních v souvislosti s hrozbou obdobného nebezpečí. "Pořádková jednotka Městské policie Plzeň se podílí na různých bezpečnostních opatření ve městě, běžně jsou její členové například nasazeni do opatření na zajištění pořádku spojených s fotbalovými nebo hokejovými zápasy a podobně," dodává mluvčí strážníků.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT