Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Nebezpečný narkoman v masce zaútočil na policisty

04.07.2016 18:53

Mladík požadoval na tísňové lince příjezd policejní hlídky. Tvrdil, že se bojí o život.  Na policisty, ale zaútočil nožem. Zklidnit ho musel až služební pes.

ilustrační foto_QAP foto (12)

Policisté přijali v noci na lince 158 oznámení 24letého muže z Domažlic, že žádá rychlý příjezd hlídky nebo ho někdo zabije. Vyjeli proto ihned na místo. Mladík s nimi ale hovořil jen přes mobil, tvrdil, že po něm někdo v bytě střílel a že dům, kde bydlí je plný ostřelovačů, a proto nemůže policistům otevřít svůj byt.

"Po několikaminutovém rozhovoru  souhlasil, že policistům hodí klíče  oknem. Pak ale odmítal otevřít dveře s tím, že policisty podezírá, že jsou falešní a zkorumpovaní, a že byli posláni, aby jej zabili.  Křičel, že se vrátil z bojů z Ruska a že ho chce zabít mafie. Po necelé hodině vyjednávání oznamovatel stále křičel, že je připraven zemřít pro svoji věc, že se stane hrdinou, a že všechny pobodá nožem,“ popisuje událost policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Policisté nemohli vyloučit, že se v bytě nachází další osoby, které by mohly být ohroženy na životě. Přivolali proto psovoda se služebním psem a strážníky. "Policistům se podařilo odemknout byt, ale muž se zapřel o dveře a nechtěl nikoho pustit dovnitř. Policisté kopli do dveří a muže odstrčili. Měl na obličeji nasazenou bílou plastovou masku a v každé ruce držel kuchyňský nůž s dvaceticentimetrovým ostřím,“ dodává mluvčí.  Zklidnit ho musel až služební pes. Následoval test na přítomnost drog s pozitivním výsledkem na metamfetamin.  Podrobit se dechové zkoušce na alkohol mladík nebyl schopen. Nakonec skončil na záchytce.  Narkoman se teď bude zodpovídat z přestupku proti veřejnému pořádku.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT