Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Tři cizinci pronásledovali ženu a pokusili se ji okrást

06.02.2023 15:21

Policisté z obvodního oddělení Plzeň Skvrňany sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež spáchaného ve stádiu pokusu a ve formě spolupachatelství třem cizincům ve věku 34, 40 a 51 let.

Policie_Pixabay

„Podezřelí muži v pátek 3. února 2023 sledovali přes výlohu směnárny poškozenou 46letou ženu, která měnila větší obnos cizí měny na české peníze. Žena z místa poté odjela svým osobním vozidlem. Cizinci ji sledovali a jeli za ní před jeden z bytových domů v ulici Terezie Brzkové. Tady žena z vozidla vystoupila a šla si něco vyřídit ke své známé, která na ni čekala před domem,“ popsala Michaela Raindlová, mluvčí policie.

Žena nechala automobil nastartovaný a nezajištěný. Uvnitř vozu seděla její příbuzná. „Pachatelé využili situace a pokusili se poškozenou okrást. Jeden z podezřelých s ní začal komunikovat, aby odvedl její pozornost. Mezitím se druhý z pachatelů pokusil z vozidla odcizit kabelku s finanční hotovostí 60 tisíc korun. To se mu ovšem nepodařilo. Druhá žena, která seděla ve vozidle, začala hlasitě křičet,“ uvedla mluvčí policie s tím, že zloděj se zalekl a z místa rychle odjel i s jeho komplici.

Policie muže rychle dostihla. „Poškozená žena okamžitě kontaktovala policii. Policisté ihned začali po pachatelích pátrat. Díky skvělé operativní činnosti plzeňských kriminalistů a na základě poznatků od svědků se podařilo podezřelé cizince ještě týž den vypátrat a zadržet, a to na dálnici D8,“ uzavřela Michaela Raindlová, mluvčí policie.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT