Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Evropským autem roku je Volkswagen Golf

05.03.2013 9:21

Sedmá generace VW Golf se stala evropským autem roku pro letošní rok. Golf předstihl modely Ford B-Max, Hyundai i30, Mercedes A Class, Peugeot 208, Renault Clio, Subaru BRZ/Toyota GT86 a Volvo V40.

nový golf_foto volkswagen2
gl3727_golf_gallerynový golf_foto volkswagennový golf_foto volkswagen1nový golf_foto volkswagen2nový golf_foto volkswagen3nový golf_foto volkswagen4

Odborná automobilová soutěž má vítěze pro letošní rok. Evropským autem roku se stala sedmá generace Volkswagenu Golf. Výsledky byly vyhlášeny v pondělí před zahájením ženevského autosalonu.

Golf předstihl ve finálovém hlasování modely Ford B-Max, Hyundai i30, Mercedes A Class, Peugeot 208, Renault Clio, Subaru BRZ/Toyota GT86 a Volvo V40. V loňském roce vyhrál elektromobil Opel Ampera.

V odborné automobilové anketě hlasují motorističtí novináři z několika zemí. Vybírají z modelů, které přišly na eropský trh v předchozím roku. Modely ale musí splňovat jednu podmínku, a tou je prodej alespoň pěti tisíc kusů. Vítěz ankety VW Golf se začal prodávat vloni na podzim. 

nový golf_foto volkswagen

Největší evropský autosalon v Ženěvě, který 5. března práve začíná, představí řadu novinek. Premiéru v Ženevě bude mít například nové superferarri, ale také česká Škoda Octavia třetí generace. Autosalon představí 130 premiér, 260 společností vystaví na devět stovek modelů. Mezi nimi budou i vozy s alternativními modely.

Foto: www.volkswagen.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT