Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Výbuch a požár na ubytovně v Plzni, muž je vážně zraněn po skoku z okna - FOTKY

06.03.2021 12:12     06.03.2021 17:14

V sobotu 6. března došlo k výbuchu a následnému požáru na ubytovně v Plzni v Lobezské ulici. Na místě zasahují složky IZS, jeden muž je vážně zraněn, při požáru vyskočil z okna.

pozar ubytovna plzen (4)
pozar ubytovna plzen (2)pozar ubytovna plzen (3)pozar ubytovna plzen (4)pozar ubytovna plzen (5)pozar ubytovna plzen (1)

Výbuch a požár na ubytovně vypukl v sobotu před 11. hodinou dopoledne. Na místě zasahují všechny složky IZS včetně 6 hasičských jednotek, došlo k evakuaci  všech osob. Při zásahu byla Lobezská ulice zcela uzavřena, a to i pro MHD. Linka 12 se podle PMDP vrátila na svoji trasu zhruba po 50 minutách.

"Muž ročník 1988 byl po skoku z okna transportován ve vážném stavu na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň, další pacient byl vyšetřen a ponechán na místě. Ostatní obyvatelé jsou nezraněni," uvedl k rozsahu zranění Vítězslav Sladký ze záchranné služby.

"Asi deset minut před jedenáctou hodinou dopoledne přijal operační důstojník na lince 112 oznámení o výbuchu na ubytovně v Plzni. Na místo okamžitě vyrazily všechny složky Integrovaného záchranného systému. Po příjezdu na místo zasahující policisté a hasiči zjistili, že ubytovnu už opustilo téměř 80 osob. Jeden muž, ročník 1988, vyskočil dle prvotních informací před výbuchem z okna," popsala podrobnosti mluvčí policie Ivana Jelínková.

Podle policie není vyloučena technická závada, úmyslné zapálení ani nedbalost. "Na místo byl povolán policejní pes na vyhledávání akcelerantů. Přesná příčina a okolnosti případu jsou předmětem dalšího šetření. Kriminalisté s největší pravděpodobností zahájí úkony v trestním řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti," dodává Ivana Jelínková.

foto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT