Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

31.05.2024 19:06

Voda v některých řekách stoupá

Aktuálně je na 1. stupni vodní nádrž Hracholusky (Mže).

Předávkoval se léky na spaní a volal matce! Záchrana mladíka na poslední chvíli.

27.06.2013 11:56

Skutečně zásahem za "pět minut dvanáct" se ve čtvrtek nad ránem blýskli policisté v Plzni na Borech. Mladík se předávkoval léky a pak zavolal své matce, že chce zemřít. Hlídka ho našla v křoví ve vážném stavu.

Chvíle nejspíš neuvěřitelné hrůzy a strachu musela dnes nad ránem prožívat žena, jejíž syn se pokusil o sebevraždu. Matka mladíka se obrátila na policii s tím, že jí její syn volal a přiznal se, že spolykal nějaké prášky. Během několika minut byli policisté na nohou a nejspíš jen díky včasnému zásahu a nalezení, mladík přežil.

"Dnes ve 4.00 hodiny vyjížděla hlídka Obvodního oddělení policie Plzeň-střed prověřit oznámení matky 23letého muže z Plzně, která uvedla, že má strach o zdraví a život svého syna. Ten jí měl zavolat, že pozřel větší množství léků, neboť chce údajně skoncovat se životem. Mladý muž ještě matce stačil sdělit, že se nachází v okolí ulice Erbenova v Plzni. Hlídka na místo dorazila 4 minuty po přijetí oznámení a okamžitě začala prohledávat ulici i její okolí,"popisuje drama mluvčí policie Hana Štefflová. 

Během pár chvil se ukázalo, že telefonát rozhodně nebyl žádným hloupým vtipem. Mladíka policisté našli v jednom z křoví v okolí místa, které uvedl. "V nedalekém křoví hlídka nalezla muže, který odpovídal popisu a jehož chování vykazovalo známky buď požití alkoholu, omamných látek nebo léků. Muž uvedl, že spolykal blíže nezjištěné množství prášků na spaní. Byl velmi malátný a jen těžce komunikoval s hlídkou. Policisté okamžitě na místo přivolali rychlou záchrannou službu, která muže odvezla do Fakultní nemocnice Lochotín. Vzhledem k tomu, že se během akce mužův zdravotní stav zhoršoval, asistovali policisté zdravotníkům při převozu muže do nemocnice,"doplňuje policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství