Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.05.2024 13:58

Pozor! Dálnice D5 - 78.2km na trase Rozvadov - Praha dočasně uzavřena

Odstavený porouchaný kamion. Odklon na exitu89.

Na území celého Plzeňského kraje proběhla dopravně bezpečnostní akce. Jaké jsou výsledky? FOTKY

22.05.2024 18:19

V uplynulém týdnu se na celém území Plzeňského kraje uskutečnila dopravně bezpečnostní akce zaměřená především na nákladní a autobusovou přepravu.

kontrola vozidel PK_0524_PČR (3)

Policisté při rozsáhlé kontrole v Plzeňském kraji spolupracovali s Centrem služeb pro silniční dopravu i s německými kolegy, se kterými vytvořili společné hlídky. Zaměřili se mimo jiné na kontrolu technického stavu a také na dodržování bezpečnostních přestávek a doby jízdy.

Celkem bylo zkontrolováno 121 vozidel a jízdních souprav. "Nejčastějším přestupkem bylo použití mobilního telefonu během jízdy, kterého se dopustilo osm řidičů. Šest jich překročilo nejvyšší povolenou rychlost a ve třech případech řidiči nepoužili zádržný systém," uvedla mluvčí policie.

Policisté zjistili také sedm závad u řidičů nákladních vozidel, které se týkaly např. nedoložení záznamu o dobách řízení, zkrácení doby povinného odpočinku, nedodržení bezpečnostní přestávky nebo nesprávného označení nebezpečného nákladu.

"Tyto přestupky byly oznámeny správnímu orgánu a jednomu řidiči byla uložena kauce ve výši 30 tisíc korun. Celkově policisté uložili za všechny zjištěné přestupky pokuty za více než 50 tisíc korun. Dále odhalili jednoho řidiče, který řídil motorové vozidlo i přes platný zákaz řízení," dodala mluvčí.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT