Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Významná plzeňská výtvarnice a básnířka Dana Raunerová křtila knihu

14.03.2014 11:06

V Pivovarském muzeu proběhl v uplynulém týdnu křest knihy významné plzeňské výtvarnice, designérky, scénáristky a v neposlední řadě také básnířky Dany Raunerové. Součástí křtu bylo také vysílání knih do světa.

křest

Radní Plzeňského kraje pro oblasti kultury, památkové péče a neziskových organizací Jaroslav Šobr se zúčastnil křtu "Knížky o zvířatech 3" významné plzeňské výtvarnice, designérky, scénáristky a v neposlední řadě také básnířky Dany Raunerové.

Křest proběhl v prostorách Pivovarském muzea v Plzni. Zde probíhá výstava kreseb, obrazů, ale i dětského porcelánu této autorky nazvaná "Černobílé retro s barvou nakonec". O výstavě čtěte více zde.

"Nejenom jako učitel jsem rád, že vznikají takové knížky, které děti potěší svou hravostí a tématy, která se jich bezprostředně dotýkají, ale kladou si za cíl i jazykovou, citovou, ekologickou výchovu s přesahem do všech předmětů 1. st. včetně matematiky, resp. předmatematických představ, a to v básničkách, které přímo s čísly a počty pracují," prohlásil Jaroslav Šobr na adresu rozšířené reedice prvního dílu a prvního vydání třetího dílu "Knížek o zvířatech".

Komponovaný program, který celý večer slovem provázela sama autorka Dana Raunerová, byl složen z přednesu básniček z Knížek o zvířatech a z vystoupení volného seskupení plzeňských hudebníků.

Do zpěvu byli zapojeni i všichni přítomní a večer probíhal v nesmírně milém a velmi vřelém duchu. Vyvrcholením byl samotný křest formou "vysílání knížek do světa". Dětem i přítomným zastupitelům města a kraje, muzikantům, byly rozdány papírové vlaštovky ze zkušebních tisků stránek knih a oni je vyslali do davu přítomných….do světa!

"Mám ráda svět a ráda bych mu nějak prospěla. Cestu vidím i v láskyplném působení na děti a prostředkem mi jsou právě básničky a obrázky věnované zvířatům," prozdradila sama autorka knihy.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT