Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vlakem na lyže i běžky. Díky jízdence ušetříte i na skipasu

10.02.2022 12:05

V řadě míst Česka lze z vlaku přestoupit rovnou na vlek nebo do lyžařské běžecké stopy. Některá střediska pak díky programu ČD Ski poskytují do konce března slevu na skipas až 20 %.

Zahájení lyžařské sezóny 2013/2014 na Šumavě. Areál Špičák.

Zastávka Tanvaldský Špičák v Jizerských horách je vzdálená jen 10 minut chůze od lanovky skiareálu SKI Bižu na stejnojmenné hoře. Zhruba stejně daleko je to z šumavského nádraží Špičák do místního skiareálu Ski&Bike Špičák. Vlak míří i do blízkosti skiareálu na Lipně. Také v našich dalších horách je řada skiareálů v těsné blízkosti železničních stanic a zastávek.

Podobně snadno lze přestoupit z vlaku na běžky a vyrazit v bílé stopě po některé z populárních tras. "Na pomezí Jizerských hor a Krkonoš začínají běžecké stopy hned u nádraží třeba v Harrachově nebo v polských Jakuszycích, v Krušných horách u několika zastávek na Moldavské dráze nebo v okolí Perninku, na Šumavě je to pár minut na běžky v několika zastávkách na Železnorudsku a v případě Vysočiny na Novoměstsku a Žďárecku. Skiarály a běžecké trasy kousek od nádraží najdeme také v Jeseníkách nebo v Beskydech," uvedl tiskový mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Hory a horská střediska jsou skvěle dostupné také díky přímým spojům z velkoměst. Například z Prahy míří přímé spoje Českých drah do Železné Rudy. Rychlík Berounka tam dorazí za přibližně 3,5 hodiny. Z Plzně trvá cesta zhruba 2 hodiny. Z Prahy je možné cestovat také do Krkonoš. Rychlíky Krakonoš jezdí mezi Prahou a Trutnovem každé dvě hodiny a cesta trvá zhruba 3 a čtvrt hodiny.

Při cestě vlakem ušetříte nejen za parkování, ale díky programu ČD Ski můžete získat také slevu na skipas ve vybraných střediskách. "Při cestě vlakem do skiareálů SKI Bižu Tamvaldský Špičák v Jizerských horách, JONAS PARK Ostružná v Jeseníkách, Ski&Bike Špičák na Šumavě a ve Skiareálu Pernink v Krušných horách lze získat 20% slevu na jednodenní či dvoudenní skipas. Partnerské skiareály nabízejí slevu v období od 22. ledna do 27. března,“ sdělil Petr Šťáhlavský.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT