Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jak to aktuálně vypadá ve Zbrojnické? Podívejte se na FOTKY

05.06.2024 10:28

Rekonstrukce tramvajové trati ve Zbrojnické ulici v centru Plzně je v plném porudu. Podívejte se na FOTKY.

rekonstrukce Zbrojnická_0624_QAP (1)

Na náměstí Republiky od ulice Bedřicha Smetany do Františkánské ulice probíhá rekonstrukce tramvajového pásu. „Od Františkánské ulice až do Šafaříkových sadů proběhne rekonstrukce v celém uličním profilu, kdy kromě kolejí dojde i k výměně všech sítí, tedy vodovodu, plynovodu, kanalizace, veřejného osvětlení. Nové budou chodníky a také celá komunikace,“ uvedl před zahájením rekonstrukce náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar.

Rekonstrukce si vyžádala dopravní omezení a významně zasahuje do veřejné dopravy. V Solní ulici vznikla provizorní tramvajová zastávka.

Linka číslo 2 jede od zastávky Radnice Slovany přes Světovar, náměstí Milady Horákové a dále po standardní trase linky číslo 1 až do zmiňované provizorní zastávky v Solní ulici. V úseku Skvrňany – Bolevec je zavedena linka ½.

Zbrojnická je s omezením průchozí po obou stranách.

Stavba vyjde na 77,63 milionu korun včetně DPH, přičemž Vodárna Plzeň se při realizaci výměny vodovodu a kanalizace podílí částkou 35,4 milionu korun včetně DPH. Kompletně hotovo by mělo být v listopadu.

O rekonstrukci a dopravním omezení jsme detailně psali v článku ZDE.

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
PK právník pracovní místo
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT