Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

V sobotu budou otevřeny památky na Annínsku na Šumavě

04.06.2021 17:21

Také o nadcházející sobotě budou přístupné obě památky na Annínsku na Šumavě. Zájemci si můžou prohlédnout románsko-gotický kostel na Mouřenci a také sklářskou kapli s hrobkou rodiny Schmid.

mouřenec4

Kostel sv. Mořice na šumavském Mouřenci u Annína bude přístupný v sobotu 5. června od 11 do 13 hodin. Sklářskou kapli s hrobkou rodiny Schmid lze navštívit od 14 do 15 hodin.

Kostel na Mouřenci je nyní otevřený pravidelně každou sobotu. V kostele probíhají individuální prohlídky, je nutné pamatovat na platná opatření. Tedy vstupovat s respirátorem a dodržovat rozestupy.

Kostel s kostnicí se nachází nad Annínem, který je známý díky své sklářské historii. Sklářská tradice se tu zachovala dodnes. Z vrchu Mouřence se vám naskytnou nádherné výhledy na Šumavu. Kostel sloužil po staletí německým osadníkům a v roce 1993 prošel opravami. Kostel pochází ze 13. století, kostnice je barokní.

Dnes se kostel otevírá buď při komentovaných nebo indivinduálních prohlídkách či akcích - koncertech, mších apod.

Kaple sv. Anny s hrobkou rodiny Schmid se nachází nad sklárnou a hotelem v Anníně. Také tady při prohlídce platí nařízená opatření - respirátory, rozestupy, desinfekce.

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT