Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Meteorologové stále varují před vysokými teplotami! Nově i před bouřkami!

24.08.2023 9:13     24.08.2023 12:01

Varování úřed vysokými teplotami platí v celé České republice včetně Plzeňského kraje, a to až do dnešní 20. hodiny. Aktuálně vydal ČHMÚ  i varování před bouřkami!

FOTO_QAP_CZ (5)

Teploty mají i během čtvrtka překročit 31 stupňů Celsia. V Plzeňském kraji bude po celý den jasno, od zítřka už hrozí bouřky.

"Dnešní ráno je asi o 4 °C chladnější než včera, měříme nejčastěji 16 až 12 °C. Na naše území dnes ale začne zesilovat příliv teplého vzduchu od jihozápadu, teploty proto opět vystoupají na tropických 29 až 33 °C," informuje aktuálně Český hydrometeorologický ústav.

První bouřky se na západě mohou objevit už po půlnoci. "Vysoké teploty doprovodí jasná až polojasná obloha. Oblaky začnou od západu přicházet až večer, a tak se v západní polovině území do půlnoci objeví ojedinělá přeháňka nebo bouřka," uvádí ČHMÚ.

Výraznějí ochladit se má v neděli, kdy teploty jen mírně překročí dvacítku.

ČHMÚ vydal ve čtvrtek dopoledne i výstrahu před bouřkami!  Pro Plzeňský kraj platí výstraha před silnými bouřkami od 24.8. 22:00 do 25.8.2023 03:00. Dále platí i výstraha před rizikem požárů, a to až do 26.8. 00:00.

"Z Německa bude během noci postupovat nad jihozápadní Čechy konvektivní systém, který bude nad naším územím slábnout. V příhraničí očekáváme jeho největší aktivitu, hlavním nebezpečím bude silný vítr s nárazy kolem 70 km/h, na horách i kolem 90 km/h. Vzhledem k pokračujícímu teplému a suchému počasí v Čechách roste nebezpečí požárů. Nebezpečí se od soboty sníží díky očekávaným srážkám v sobotu a v dalších dnech.V pátek odpoledne a v sobotu se mohou lokálně vyskytovat další silné, v sobotu i velmi silné bouřky, na které se bude výstraha nejpozději zítra upřesňovat," informuje aktuálně Český hydrometeorologický ústav.

 

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT