Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Opravy porodnice na Slovanech jsou zatím v nedohlednu

21.02.2014 14:19

Rekonstrukce bývalé porodnice v Plzni na Slovanech je zatím dál jen v jednání. Stále ještě není vyřešené financování stavebních úprav. Kdy se tedy dočká porodnice nového využití?

IMG_5263

Bývalá porodnice v Plzni na Slovanech změnila majitele už před víc jak osmi měsíci. Od té doby je ale areál stále opuštěný a zatím v něm není ani známka po pohybu nebo chystaných úpravách. Podle informací QAPu stále není vyřešené financování přestavby.

Po dlouhých letech si během loňského léta mohla oddychnout Fakultní nemocnice v Plzni, když se podařilo konečně prodat areál bývalé porodnice na Slovanech. Fakultní nemocnice stál areál zbytečné peníze a to jen proto, aby ho udržela v nějakém stavu. Na využití už nebyly plány. Po několika letech se konečně objevil kupec a po několikaměsíčních jednáních byl prodej hotový. 

Porodnici koupila společnost Petronex, která za na ni dala zhruba 25 milionů. "Budeme směřovat do sociální sféry. Jednou z variant je stále dům pro seniory se speciálním režimem. Chtěli bychom ale také využít sousedství s poliklinikou. Nabídnout třeba prostory pro lékaře a podobně," řekl tehdy QAPu zástupce společnosti plzeňský advokát Pavel Cink.

Kdy se areál porodnice začne rekonstruovat? V nejbližších měsících to rozhodně nebude...

Záměr směřovat do sféry sociálních služeb stále trvá. Stále ale také trvá jednání okolo financování celé rekonstrukční akce. "V tuto chvíli není nic nového, stále se jedná o financování projektu," řekl QAPu Pavel Cink.

Podle našich informací by jednání měla trvat ještě několik měsíců a nejdřív by mohlo být rozhodnuto během léta. Jednou z variant je i to, že by na rekonstrukci mohly posloužit některé z dotací. Kdy ale odstartují skutečné práce v areálu je téměř s jistotou příliš předčasné odhadovat.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství