Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

31.05.2024 19:06

Voda v některých řekách stoupá

Aktuálně je na 1. stupni vodní nádrž Hracholusky (Mže).

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Sušice informuje

17.05.2010 13:10

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště v Sušici informuje o dění v oboru sociální činnost. Velkou událostí byla pro školu hlavně návštěva pana Tomáše Graumanna s manželkou, brněnského Žida a křesťanského misionáře na Filipínách. Graumann byl jedním z 669 židovských dětí, které v roce 1939 těsně před druhou světovou válkou zachránil pan Nicholas Winton před jistou smrtí v koncentračním táboře.

CIMG1102

Chtěli bychom Vás informovat o dění ve studijním oboru Sociální činnost na naší škole SOŠ a SOU v Sušici.

V lednu jsme se účastnili Tříkrálové sbírky, v únoru jsme zhlédli velice zajímavý hudební pořad „Napříč rockovou historií“. Březen byl ve znamení zdravé výživy, na přednášce jsme diskutovali o správné životosprávě, nových a alternativních směrech ve stravování. V dubnu jsme absolvovali odborné exkurze na zdravotnický veletrh a výstavu NON – HANDICAP 2010 v Praze a navštívili jsme Denní stacionář Klíček v Sušici, kde jsme se seznámili s jeho provozem a organizací a slíbili si vzájemnou spolupráci. Zúčastnili jsme se také 14.ročníku celonárodní květinové sbírky „Český den proti rakovině“.

Velkou a významnou událostí byla pro nás návštěva pana Tomáše Graumanna s manželkou. Pan Graumann, brněnský Žid a křesťanský misionář na Filipínách, byl jedním z 669 židovských dětí, které v roce 1939 těsně před druhou světovou válkou zachránil pan Nicholas Winton před jistou smrtí v koncentračním táboře. Vyslechli jsme si jeho silný a velice poutavý životní příběh.

Ještě než se rozejdeme na souvislé čtrnáctidenní praxe, čeká nás návštěva výstavy „Umění porodit“ v Praze, spojená s odbornými semináři.

Společně s našimi spolužáky ze studijního oboru Cestovní ruch připravujeme prezentaci naší školy na Sušických slavnostech, kde budeme všechny zájemce informovat o všech učňovských i studijních oborech, které se u nás vyučují. Srdečně všechny zveme k našemu informačnímu stánku a těšíme se na Vaši návštěvu.

Autor: Mária Němcová

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství