Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

02.06.2024 12:14

Kvúli zaplavení byl v Plzni neprůjezdný Rondel

Hasiči odčerpali vodu, nyní je místo již průjezdné

02.06.2024 11:10

Region zasáhly bouřky!

Výstraha před bouřkami platí v celém Plzeňském kraji až do dnešní 20. hodiny

Tunel Valík ochromila nehoda! Odstartovalo obří cvičení - FOTKY

30.09.2015 8:24     30.09.2015 9:53

Tunel Valík ve středu dopoledne obsadily složky IZS. Rozjelo se jedno z největších cvičení. Námětem byla hromadná nehoda. Podívejte se na fotky z místa.

FOTO_QAP_CZ (1)
FOTO_QAP_CZ (1)FOTO_QAP_CZ (2)FOTO_QAP_CZ (3)FOTO_QAP_CZ (4)FOTO_HZSPK (1)FOTO_HZSPK (2)FOTO_HZSPK (3)FOTO_HZSPK (4)FOTO_HZSPK (5)FOTO_HZSPK (6)FOTO_HZSPK (7)FOTO_HZSPK (8)

Jedno z největších cvičení složek Integrovaného záchranného systému se ve středu dopoledne rozjelo v tunelu Valík na dálnici D5. Složky využily ke cvičení aktuální omezení v jednom z tubusů kvůli pravidelnému servisu. Námětem cvičení byla hromadná nehoda s několika zraněnými.

Záchranářské týmy se dopoledne sjely k tunelu Valík, ve které cvičení odstartovalo úderem půl desáté. pro cvičení byl určený levý tubus tunelu, kde byla simulovaná nehoda s víc jak dvacítkou zraněných.

"Mezi hlavní cíle tohoto cvičení patří osvojení si taktických postupů a zásad spolupráce složek IZS při rozsáhlé mimořádné události spojené s velkým počtem zraněných osob a ověření funkčnosti traumatologického plánu," popisuje mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Do cvičení se zapojily nejen hasičské jednotky HZS Plzeňského kraje, ale také policie, záchranka, Letecká záchranná služba z Líní i Městská policie Plzeň. Na cvičení se podílí také Fakultní nemocnice Plzeň. Dohromady se jedná o bezmála 130 lidí. "Figuranti jsou věrohodně namaskováni členy Vodní záchranné služby," dodává mluvčí hasičů.

V tunelu Valík probíhá aktuálně omezení kvůli pravidelné údržbe a servisu technologií. To potrvá až do čtvrtečních odpoledních hodin. Podrobnosti najdete v článku zde.

FOTO: QAP.CZ, HZSPK

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství