Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Reflexní vesty zajistí větší bezpečnost dětí při vycházkách

02.05.2011 11:04

Přes 200 reflexních vestiček rozveze třetí plzeňský obvod do mateřských škol. Děti používají vestičky na vycházky. Rodiče i učitelky se shodují, že s vestičkami mají děti při přecházení zaručenou větší bezpečnost.

IMG_2710 - starosta
IMG_2710 - starostaIMG_2646 - místostarosta

Třetí plzeňský obvod rozváží do mateřských škol, které spravuje, celkem 204 reflexních vestiček. Děti je využívají při vycházkách. Rodiče dětí a učitelky v mateřských školách nošení vest schvalují, zaručují dětem větší bezpečnost.

"Je to určitě dobrá věc, řidiči přecházející děti lépe vidí. Jsem ráda, že se něco dělá pro bezpečnost dětí, na silnici dneska jezdí hodně nezodpovědných řidičů," řekla maminka malého Dominika, který navštěvuje školku v ulici Zikmunda Wintra. Právě tam předával vesty starosta obvodu.

MO Plzeň 3 spravuje 11 mateřských škol a 5 jejich odloučených pracovišť. Každá třída těchto mateřinek dostala čtyři reflexní vestičky, aby se během vycházky dětí zvýšila jejich bezpečnost.

„S mateřskými školami spolupracujeme už dlouho a každoročně se snažíme vymyslet nějaký společný projekt. Reflexní vestičky jsou pro vycházky dětí téměř nezbytné, takže jsme moc rádi, že jsme je mohli třídám poskytnout zdarma,“ uvedl starosta MO Plzeň 3 Jiří Strobach, který v pátek předával vestičky ve školce v ulici Zikmunda Wintra a Nade Mží.

Kromě starosty do školek zavítal i místostarosta obvodu Radislav Neubauer. "Osobně mě nejvíce potěšila návštěva v 55. mateřské školce v Mandlově ulici, protože jsem tam jako malý chodil a tak jsem si mohl připomenout své dětství,“ prozradil místostarosta.

Z reflexních vest měly radost děti, tak jako z každého dárku, ocenili je ale i učitelky a rodiče malých předškoláků.

„Děti už na vycházky bez reflexních vest vůbec nechodí. Někdy se dokonce přetahují, kdo si z nich vestičku obleče,“ smála se ředitelka 55. MŠ Mgr. Jitka Matějovicová. „Od vedení centrálního obvodu je to opravdu milé gesto,“ dodala.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
PK právník pracovní místo
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství