Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.05.2024 20:44

Vážná dopravní nehoda u obce Holovousy na severním Plzeňsku

Na místo letěl vrtulník! Zasahují všechny složky IZS

Poprvé v akci! Policisté vyjeli v novém transportéru - FOTKY

17.09.2015 14:04

Policisté v Plzni ve čtvrtek poprvé nasadili do terénu nový speciální vůz Volkswagen Transporter. Hned na úvod ohlídá ulice při bezpečnostním opatření kvůli fotbalu. Přinášíme podrobnosti.   

FOTO_QAP_CZ (19)
FOTO_QAP_CZ (1)FOTO_QAP_CZ (2)FOTO_QAP_CZ (3)FOTO_QAP_CZ (4)FOTO_QAP_CZ (5)FOTO_QAP_CZ (6)FOTO_QAP_CZ (7)FOTO_QAP_CZ (8)FOTO_QAP_CZ (9)FOTO_QAP_CZ (10)FOTO_QAP_CZ (11)FOTO_QAP_CZ (12)FOTO_QAP_CZ (13)FOTO_QAP_CZ (14)FOTO_QAP_CZ (15)FOTO_QAP_CZ (16)FOTO_QAP_CZ (17)FOTO_QAP_CZ (18)FOTO_QAP_CZ (19)FOTO_QAP_CZ (20)FOTO_QAP_CZ (21)FOTO_QAP_CZ (22)FOTO_QAP_CZ (23)FOTO_QAP_CZ (24)FOT_PČR

Policisté Obvodního oddělení Plzeň - Střed ve čtvrtek odpoledne vyjeli do ulic města s absolutní novinkou. Premiérově mají k dispozici speciálně vybavený Volkswagen Transporter, pro který je první ostrou zkouškou bezpečnostní opatření kvůli fotbalovému utkání Viktorky s Minskem. 

Nový transportér převzali oficiálně zástupce obvodního oddělení teprve ve čtvrtek ráno a už o několik hodin později vyrazil do terénu. Vůbec poprvé je vozidlo nasazeno při bezpečnostní opatření v souvislosti s fotbalovým zápasem. Nový vůz lidé v ulicích poznají poměrně snadno díky zářivější žluté na bocích a zadní části vozu. Právě nová barva by měla mít i lepší odrazové vlastnosti, než ta, která je na většině služebních policejních aut.

Větší prostor, zdravotnické vybavení i dvoje posuvné dveře. Nový transportér je extra vylepšený...

Transporter byl pořízený v rámci projektu "Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných událostí“ a byl hrazený z evropských peněz. Ten, který mají aktuálně nově policisté na "středu", je jedním z celkem deseti v rámci celého Plzeňského kraje. "Vozy budou sloužit také dopravním policistům, kteří zpracovávají dopravní nehody. Nové vozy obdrží kolegové z dopravní služby jednotlivých územních odborů i obou dálničních oddělení," řekla QAP.CZ mluvčí Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje Jana Tomková. V rámci celé republiky bylo rozděleno 17 nových transportérů.

Nový Volkswagen Transporter 4x4 je speciální samozřejmě hlavně svojí výbavou, ale i technickým řešením. Například posuvné dveře pro rychlý výstup a nástup policistů má z obou stranu vozu. "Součástí výbavy je mimo jiné zdravotnický záchranářský batoh, kamera pro couvání a senzory, také tažné zařízení pro přepravu člunu nebo kotců pro přepravu policejních psů. Nové vozidlo má zároveň nový typ majáku s denním a nočním světelným efektem a speciální potahy se zvýšenou hygienickou a mechanickou odolností," popisuje mluvčí Městského ředitelství policie Plzeň Hana Štefflová.

Velkou výhodou transportéru je i prodloužená zadní část s vyšším stropem.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství