Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kolony a vztek! Oprava Malostranské je pro řidiče zkouškou nervů, FOTKY

16.04.2014 16:48

Oprava Malostranské ulice v Plzni na Slovanech, která začala minulý týden, se pro řidiče stává hned od prvních dnů noční můru. Projet odpoledne Doudlevce zabere 20 minut. Podívejte se na fotky!

Kolony jsou na všech příjezdových komunikacích v Doudlevcích.

Oprava Malostranské v Plzni na Slovanech byla plánovaná už dlouho. Poprvé Vás o ní QAP.CZ informoval již na konci října loňského roku, kdy schválil peníze Plzeňský kraj (podrobnosti čtěte v článku zde). Teď už je skutečností a řidiči si hned po pár dnech museli zvyknout na kolony a čekání...

Minulý čtvrtek oficiálně odstartovala oprava Malostranské ulice v Plzni na Slovanech. Obsáhlé opravy, které změní podobu hlavního průtahu z Doudlevec na náměstí Milady Horákové, budou trvat čtyři měsíce a je jasné, že řidiče čekají hodně krušné chvíle.

Projet Doudlevci v odpolední špičce zabere i dvacet minut! Kolony stojí až ke křižovatce u transfuzní stanice...

Projet ze Slovan přes Doudlevce, ale i opačným směrem komplikuje omezení hlavně v opdolední a ranní dopravní špičce. Ve středu stála kolona pomalu popojíždějících aut až na křižovatku Samaritské ulice s ulicí Edvarda Beneše u transfuzní stanice. Velké problémy mají i řidiči, kteří do Doudlevec míří směrem od Litic, kterým situaci komplikuje ještě fakt, že na křižovatku vjíždí z vedlejší silnice, takže se musí spolehnout jen na galantnost šoférů jedoucích po hlavní silnici ve Zborovské.

Za vším přitom v současné době stojí jen vyfrézovaný úsek od Škoda sport parku po vodárnu pod Homolkou. Právě v této oblasti totiž u sportovního areálu začnou budovat nové zastávky MHD. Momentálně už probíhají také úpravy terénu u silnice na straně bytové zástavby.

"Stávající zastávky budou zrušené a nové se budou budovat u sportovního areálu. Tam budou i podpůrné zdi u zastávek," řekl QAPu Milan Archman ze Správy veřejného statku města Plzně.

Že by se řidičům v nejbližší době ulevilo, se říct nedá. Opravy budou postupovat v celém úseku Malostranské. "Vznikne například ostrůvek u Jasanové ulice a obnova povrchu proběhne i na konci Malostranské u náměstí Milady Horákové," dodává Milan Archman.

Řidičům tak nezbývá, než počítat s čekáním a omezeními i v dalších měsících. Opravy jsou oficiálně až do srpna letošního roku.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství