Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Dnes si od bouřek také neodpočineme, varují meteorologové. V platnosti je další výstraha

27.05.2024 14:00

Dnes je na území Plzeňského kraje většinou oblačno, postupně se na většině území se vyskytují přeháňky nebo bouřky.

Déšť 2

V platnosti je aktuálně výstraha před jevem s vysokou pravděpodobností výskytu: Silné bouřky. Meteorologové očekávají ojedinělý výskyt silných bouřek s krátkodobými úhrny kolem 30 mm a kroupami do 2 cm. Výstraha je v platnosti od pondělí 27.5.2024 12:00 do 27.5.2024 20:00. Platí pro celý Plzeňský kraj.

„Dnes si od bouřek také neodpočineme, více jich ale bude hlavně v Čechách. Hlavním rizikem dnešních bouřek budou opět přívalové srážky - kvůli jejich pomalému a chaotickému pohybu, případně menší kroupy nebo nánosy menších krup,“ uvádí Český hydrometeorologický ústav.

Bouřky mohou být opět ojediněle i silné. „Doprovázet je budou zejména krátkodobé srážkové úhrny kolem 30 mm a menší kroupy (do 2 cm), které mohou přechodně vytvářet vrstvu. Vzhledem k silnému nasycení v oblasti jihozápadních a západních Čech budou zejména menší toky rychle reagovat i na méně vydatné srážky vzestupy hladin,“ uvádí meteorologové.

Zítra by dle předpovědi ČHMÚ mělo být na území Plzeňského kraje zataženo, ráno na většině území déšť, většinou trvalejší a vydatnější. Ojediněle se budou vyskytovat i bouřky. Během dopoledne můžeme očekávat od západu občasný déšť. Odpoledne přijde ustávání srážek a výrazné ubývání oblačnosti až na večerní skoro jasno. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 16 až 19 °C, na horách 11 až 14 °C. Vát bude zpočátku slabý, během dne mírný západní vítr 2 až 5 m/s.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství