Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Série policejních kontrol odstartovala! Policisté obsadili silnice v Plzni

02.09.2016 13:01

Se začátkem září odstartovala série dopravně bezpečnostních akcí, které policie chystá na nadcházející týdny. Hned na úvod se hlídky zaměřily na chodce, pokuty ale platili i řidiči.

IMG_5758

Už před začátkem školního roku policie avizovala, že září bude ve znamení dopravně bezpečnostních akcí. Ty první se rozjely hned na několika místech kraje během prvního školního dne. V terénu byli i policisté v Plzni.

"Policisté v Plzni dohlíželi na bezpečnost dětí u škol. Dopravně bezpečnostní akce byla zaměřená na kontroly chodců a správné přecházení, ale i další dodržování pravidel silničního provozu. V průběhu akce bylo vypsáno 19 blokových pokut, z toho ve třech případech byli sankcionováni právě chodci," říká k prvním z kontrol mluvčí policie Martina Korandová.

Policisté se nicméně zaměřili i na řidiče. Pokuty padly například za špatné parkování, za nepoužití bezpečnostních pásů a poměrně hodněkrát museli zaplatit šoféři i za telefonování za jízdy.

Policejní hlídky od silnic v kraji nezmizí...

Podle oficiálních informací od krajského policejního ředitelství je na září připraveno hned několik dalších dopravně bezpečnostních akcí. "Dopravně bezpečnostní akce budou na silnicích Plzeňského kraje pokračovat i nadále, a hned v září jich zrealizují dopravní policisté několik. Naším cílem není pouze jejich represivní rovina, ale chtěli bychom zejména preventivně působit na řidiče motorových vozidel tak, aby došlo ke snížení počtu dopravních nehod, které bohužel mnohdy končí tragicky," uzavírá policejní mluvčí Pavla Burešová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství