Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hlavní nádraží v Plzni prochází rekonstukcí, z perónů zmizelo zastřešení - FOTKY

15.02.2015 11:10

Plzeňské hlavní vlakové nádraží prochází rekonstrukcí. Z nástupišť zmizela označení, ukazatele času, lavičky i zastřešení. To vše v rámci probíhajících modernizačních a rekonstrukčních prací.

DSC_0392
DSC_0389DSC_0390DSC_0391DSC_0392DSC_0393DSC_0394DSC_0395DSC_0396

Na plzeňském hlavním vlakovém nádraží pokračují rekonstrukční práce. Realizované změny mají vést k modernizaci nádraží a vyšší spokojenosti cestujících.

Z nádraží zmizela zastřešení a klasická značení nástupišť. Nástupiště jsou nyní označena pouze číslem přilepeným ke sloupu. Cestující přicházející z podchodu teď čeká překvapení v podobě nekrytých perónů. Orientace pro neznalé cestující je nyní mnohem komplikovanější.

Plzeňské vlakové nádraží nebylo mezi cestujícími příliš oblíbeno, a to z řady důvodů. Jedním z nich jsou i nízká nástupiště. Cestující si často stěžovali, že se z vlaků nedá vystoupit jinak než seskokem, což pro řadu z nich bylo nejen nepohodlné, ale i problematické. Mezi další problémy pak patří neuspořádaná kolejiště a zastaralá mechanická a elektrická zařízení, což je ale také problém, na němž začala SŽDC pracovat. Cestující si tak mohli počátkem nového roku všimnout přečíslování nástupišť a bylo třeba dbát na to, aby pečlivě sledovali změny nástupišť pro jednotlivé spoje. Nyní rekonstrukční práce ještě více pokročily.

Na plzeňském nádraží se v současné době začalo i s úpravou nástupišť, zmizely lavičky i zastřešení. Veškeré změny by měly mít ovšem minimální dopad na cestující. Dochází k omezení kapacity nádraží, vlaky nebudou tedy odjíždět pravidelně z nástupišť, z nichž jsou cestující zvyklí.

V první fázi modernizace uzlu Plzeň dojde ke kompletní rekonstrukci východní části nádraží, přičemž tato fáze by měla skončit v březnu roku 2016. Cestující se dočkají čtyř moderních nástupišť, k nimž budou mít bezpečnější přístup také díky novému podchodu.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství