Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Mladá Plzeňanka se chtěla zabít

19.04.2010 8:51

Skleněným střepem se chtěla v sobotu odpoledne podřezat teprve 17letá dívka na plzeňských Slovanech. Život chtěla opilá dívka ukončit kvůli nešťastné lásce. Plzeňští městští policisté se postarali o ni i její ještě více opilou o rok mladší kamarádku.

Do Parku Přátelství na Slovanech vyjížděli v sobotu odpoledně městští policisté.

"Hlídka byla upozorněna na dvě silně podnapilé dívky. V parku policisté skutečně našli skupinku dětí a mezi nimi jednu z dívek, která měla zakrvácené ruce a pokoušela se podřezat si žíly na ruce skleněným střepem," uvedla mluvčí plzeňské městské policie Jana Pužmanová s tím, že když děvče spatřilo policisty, střep zahodilo. "Kontrolou zranění strážníci zjistili, že se naštěstí nejedná o vážnější poranění, ale přesto k 17leté dívce přivolali rychlou záchrannou službu. Dívka navíc stále opakovala, že se zabije, protože ji nechal kluk. Uklidnit se ji podařilo až po notné chvíli a sanitka ji pak převezla k dalšímu ošetření na Psychiatrickou ambulanci do FN Plzeň Lochotín."

Strážníkům se poté díky informacím od přihlížejících dětí podařilo najít i druhou dívku. "Teprve 16letou dívenku našli ve vnitrobloku Náměstí generála Píky v bezvědomí, kde ležela na trávníku u lavičky a na jakékoliv vnější podněty nereagovala," popsala Pužmanová a dodala: "Základní životní funkce měla zachovány a tak ji strážníci uložili do stabilizované polohy. Na místo byli opět přivoláni záchranáři. Ještě před jejich příjezdem se ji podařilo probrat tlakem na citlivé body a začala komunikovat."


SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství